"HOLIVUDSKA DOBRICA"

En Hetevej na udaru zbog ponašanja u intervjuu

Njena šala nije bila primjerena

En Hetevej. Instagram

N. A.

9.5.2023

En Hetevej (Anne Hathaway) optužena je da je bila drska prema novinarki nakon što se isječak njenog intervjua počeo dijeliti društvenim mrežama.

Na videu se vidi kako američka glumica odbija da govori o razgovoru koji je vodila s glavnom urednicom "Voguea" Anom Vintur (Wintour) i kako se smije ideji da će ikada podeliti detalje s novinarkom.

Razgovor o filmu 

Intervju o kojem je riječ održan je prošlog oktobra na događaju "Women in Hollywood" magazina "ELLE", nakon što je Hetevej nosila odjeću koja je ličila na njen lik Andy u filmu "Devil Wears Prada" iz 2006. godine .

Na pitanje da li su ona i Vintur ikada razgovarale o filmu – u kojem Merli Strip (Meryl Streep) glumi Mirandu Pristlej (Priestly), lik po uzoru na Vintur – Hetevej je potvrdila da jesu.

Međutim, kada je novinarka zatražila da kaže šta je to legendarna urednica "Voguea" podijelila, Hetevej je odgovorila: "Zašto bih to tebi rekla?" prije nego što se glasno nasmijala.

Neprimjerena šala 

Na insistiranje novinarke je odgovorila: "Nisi bila tamo", lagano odmahujući glavom.

Sagovornica je rekla da su "poštovali" Hetevejinu odluku da ne otkriju njenu i Vinturinu interakciju, a glumica se zahvalila.

Međutim, na društvenim mrežama tvrdili su da je omiljena glumica "pasivno agresivna" te da njena šala nije bila primjerena, kao i da je djelovalo da ismijava novinarku.

Glumicini fanovi branili su je, dok su drugi tvrdili da je više puta bila pasivno agresivna i da svoj status "holivudske dobrice" nije zaslužila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.