NAGRADA BAFTA

Najbolja izdanja na crvenom tepihu

Kej Vinselt pokazala moć male crne haljine

Bili Pejper. Instagram

N. A.

15.5.2023

Na dodjeli najvažnije televizijske nagrade u Velikoj Britaniji, BAFTA TV, i ove se godine okupilo mnogo zvijezda, britanskih glumica i glumaca s međunarodnom karijerom, a najviše nagrada odnijele su komična serija "Derry Girls" Chanella 4 te dramska serija "Bad Sisters" (Apple TV+), dok je Kejt Vinslet (Kate Winslet) osvojila nagradu za najbolju glumicu u TV-filmu "Im Ruth" koji je dio serijala "I m".

Jedan od modno važnih crvenih tepiha u sezoni, koji je bio prostrt u londoskom Royal Festival Hallu, nije razočarao ni ovaj put.

Asimetričan izrez

Laureatkinja Kej Vinselt (Kate Winslet) odlučila se za vrlo jednostavan izgled i pokazala još jednom moć "male crne haljine". Pripijena haljina do ispod koljena, s asimetričnim izrezom na vratu i jednostavnim nakitom i cipelama, oduševila je modne kritičare.

Poznata glumica, zvijezda serije "Dr.Who" i "I Hate Suzie", donijela je na crvenih tepih budućnost i bila drugačija od svih. Bili Pejper (Billie Piper) odlučila se za pripijeni kombinezon upotpunjen rukavicama i navlakama za cipele od istog plavog materijala s blještavim neonskim šljokicama.

Kejt Vinslet - Avaz
Vogue Vilijams - Avaz
Frema Ađejman - Avaz
Zara MekDermot - Avaz
Golda Rošvel - Avaz
+1

Mnogo pažnje privukla je Vogue Vilijams (Williams) koja se odlučila za potpuno providnu, crnu haljinu londonskog brenda "Temperley". Model i voditeljica podcasta, pokazala je savršenu figuru u dramatičoj opravi, a izgled upotpunila jednostavnom frizurom, kosom svezanom u visoki rep.

Pjevačica i glumica Dannii Minogue donijela je svjetlost na tepih, odlučivši se za dugu haljinu sjajne žute nijanse s plaštom iste boje i cvjetnim ukrasom na struku.

Zlatna haljina

Dramatična je bila i Golda Rošvel (Rosheuvel), zvijezda serije "Kraljica Charlotte", spin-offa "Bridgertona". Ona je odabrala dugu crnu opravu sa svjetlucavim srednjim dijelom, korzetom prekrivenim sjajnim kamenčićima, te velikim plaštem. Njena kolegica Kraš Džambo (Cush Jumbo) kamenčiće je nosila na haljini boje slonovače, u kombinaciji s prozirnim bijelim plaštem.

Rijaliti zvijezda Zara MekDermot (McDermot) odlučila se za zlato - sjajnu zlatnu haljinu od nabranog materijala koju potpisuje Georgia Hardinge, te zlatne sandale.

Za još jednu trendi varijantu - sve u jednoj boji, odlučila se Frema Ađejman (Freema Ageyman), zvijezda "New Amsterdama", "Dreamlanda" i "Dr. Whoa". Obukla je svilenu haljinu bijele boje, pripijenu, dugih rukava i s izrezom uz vrat, uz dodatak rukavica bez prstiju i plašta na jednom ramenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.