HOLIVUDSKI GLUMAC

Robert De Niro komentirao Trampa: Suludo je što neki misle da bi on mogao dobro obavljati posao

Ipak, nakon ubistva Džordža Flojda (George Floyd) postali smo svjesni koliko je rasizam opasan

Robert De Niro. Printscreen

H. J. I.

21.5.2023

Holivudski glumac Robert De Niro je na Filmskom festivalu u Kanu govorio o svojoj ulozi u filmu "Killers of the Flower Moon", koji je režirao Martin Skorseze (Scorsese), a onda je kritikovao Donalda Trampa (Trump).

"Postali smo svjesni koliko je rasizam opasan"

On u spomenutom filmu glumi stočara i ubicu Vilijama HEjla (William Hale). On se tokom 1920-ih sprijateljio s Indijancima iz plemena Osage, a zatim naredio njihovo ubistvo kako bi ukrao njihovu zemlju bogatu naftom.

- Ne razumijem kako ih je mogao izdati. Ipak, nakon ubistva Džordža Flojda (George Floyd) postali smo svjesni koliko je rasizam opasan. To je banalnost zla i to je stvar na koju moramo paziti. Svi znamo o kome pričam, neću reći njegovo ime - rekao je De Niro.

"Zamislite koliko je to suludo"

Ipak, nakon nekoliko sekundi se predomislio te odlučio uputiti kritiku bivšem predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država.

- To je ista situacija kao s Trampom. Postoje ljudi koji misle da bi on mogao dobro obavljati posao. Zamislite koliko je to suludo - kazao je.

Porded De Nira, u spomenutom filmu glume i Leonardo Dikaprio (DiCaprio), Lili Gledston (Lily Gladstone), Džesi Plemons (Jesse) i drugi. Premijerno je na prikazan na Filmskom festivalu u Kanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.