POZNATI FILM

Stifler objasnio zašto danas ne bi bilo moguće snimiti Američku pitu

Iako je do danas ostala klasik, mnogi vjeruju da ovaj film ne bi dobio prolaznu ocjenu kritičara i publike da danas stigne u kina

Stifler objasnio zašto danas ne bi bilo moguće snimiti Američku pitu. YouTube/Printscreen

D. R.

10.7.2023

Prošle su 24 godine otkako smo pogledali Američku pitu. Iako je do danas ostala klasik, mnogi vjeruju da ovaj film ne bi dobio prolaznu ocjenu kritičara i publike da danas stigne u kina.

Prema Šonu Vilijamu Skotu (Seann William Scott), koji je glumio Stiflera, tadašnji standardni humor danas bi se smatrao uvredljivim pa misli da nikome ne bi palo na pamet snimati takav film.

- Neki dan sam razgovarao s prijateljem i rekao mu da danas ne bi bilo moguće snimiti Američku pitu. Da danas učinite neke od stvari koje su prikazane i izrečene u tom filmu, uhapsili bi vas i vjerovatno biste završili u zatvoru na duže vrijeme - izjavio je za Jake’s Takes.

 Smatra da publika više nema apetit za takve filmove.

- Ljudi sada više cijene duhovit i pametan humor - rekao je.

Američka pita je komedija o četvorici prijatelja koji sklope dogovor da će izgubiti nevinost prije maturalne zabave, što, naravno, rezultira urnebesnim dogodovštinama. Film je zaradio više od 235 miliona dolara uz budžet od svega 11 miliona dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.