REDITELJICA

Greti Gervig savjetovali su da jednu scenu izbaci iz filma Barbi: Odbila je

U drugom intervjuu Gervig je izjavila da je ta scena ključna za razumijevanje kako živa lutka percipira ljudski svijet

Barbi i Ken. YouTube/Printscreen

D. R.

24.7.2023

Greta Gervig (Greta Grewig) odbila je izrezati emotivnu scenu iz filma Barbie, uprkos tome što su šefovi studija Warner Bros. Pictures to od nje tražili. Rediteljica nominirana za Oskara otkrila je da joj je predloženo da ukloni scenu u kojoj Barbi susreće staricu na klupi i govori joj da je lijepa.

- Toliko volim tu scenu. A starija žena na klupi je kostimografkinja En Ruth (Ann Roth). Ona je legenda. Realno, kad su mi sugerirali da izbacimo tu scenu, mogli smo to učiniti jer bi se priča nastavila na isti način. Ali rekla sam im da ako izrežem scenu, ne znam o čemu je riječ u ovom filmu - ispričala je Gerwig za Rolling Stone.

U drugom intervjuu Gervig je izjavila da je ta scena ključna za razumijevanje kako živa lutka percipira ljudski svijet.

- To je bilo nešto što sam osjećala da mi je potrebno čuti i što sam željela dati drugima. Ako izrežem tu scenu, ne znam zašto snimam ovaj film. Da nema te scene, ne znam što sam uopće radila - zaključila je.

Barbie je u prvom danu na blagajnama zaradila 22.3 miliona dolara. Popularnu lutku, koja je izbačena iz Barbielanda zbog ne baš savršenog izgleda, glumi Margot Robi (Margot Robbie), dok je Ken Rajan Gosling (Ryan Gosling).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.