NOVE LOKACIJE PROJEKCIJA

Predstavljen program SFF-a: Devet dana nezaboravnog festivalskog druženja

Program “Open Air” doživio je promjene, i ove godine se proširio i na kino Stari Grad Vijećnica

S press konferencije. Avaz

Piše: Eldar Abaz

1.8.2023

U kinu Meeting Point u Sarajevu održana je press konferencija, povodom 29. izdanja Sarajevo Film Festivala. Tom prilikom je predstavljen sadržaj i program ovogodišnjeg festivala.

Prisutnima se obratio Jovan Marjanović, direktor SFF-a.

- Želim Vam zahvaliti na praćenju festivala sve ove godine. Slijedi nam devet užurabnih dana. Ovo druženje je da se vidimo i razmijenimo vijesti pred Festival. Želim se zahvaliti premijeru Uku, ministru Magodi, i direktoru Fazlagiću. Progam “Open Air” doživio je promjene, i ove godine se proširio i na kino Stari Grad Vijećnica, gdje će biti filmovi s naših govornih područja - kazao je Marjanović.

Pored direktora Sarajevo Film Festivala, premijer Vlade KS, Nihad Uk je istakao da mu je zadovoljstvo što je Vlada dio ovakvog događaja.

- Film Festival se izgradio, a i mi kao Vlada. Moramo biti pametni kako dodatno nastaviti i održavati tu platformu. Održao sam sastanak s direktorima komunalnih preduzeća, policija, vatrogasaca i svima onim koji su involvirani u ovaj segment. Želim da svi mi, Bosanci i Hercegovci i gosti, uživamo u filmovima i projekcima - kazao je Uk.

Kenan Magoda. Avaz

Kenan Magoda, ministar kulture i sporta Vlade Kantona Sarajevo je izrazio svoje zadovoljstvo jer je ovo ministarstvo podržalo kreiranje nekoliko filmova.

- Želim svima da poručim da dođu u Sarajevo i uživaju u najboljim noćima. Ponosan sam da je Vlada pomogla u realizaciji ovoga. Uvijek ćemo davati podršku ovakvim događajima - navodi Magoda.

Haris Fazlagić, direktor Turističke zajednice je istakao da je ovo period na koji je najponosniji, jer je grad pun gostiju.

- Sarajevo Film Festival je naš brend i nešto što traje i doživljava svoju akumulaciju u avgustu. Što se tiče Turističke zajednice, tada smo najsretniji i najponosniji, jer je grad pun gostiju. Sa stanovišta Turstičke zajednice mogu reći koliko je teško prezentirati Sarajevo, a evo Sarajevo Film Festival to redi već 29. godina - istakao je Fazalagić.

Prodaja online ulaznica počinje danas u 15 sati na oficijalnom sajtu Sarajevo Film Festivala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.