OD 11. DO 18. AUGUSTA

Grad Sarajevo ozvaničio da nastavlja podržavati misiju Sarajevo Film Festivala

Grad Sarajevo nam je godinama važan partner i pruža nam podršku, kazao je Marjanović

Marjanović i Karić. SFF

A. O.

21.7.2023

Grad Sarajevo i ove je godine pružio podršku Sarajevo Film Festivalu te su gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović potpisali ugovor o podršci Grada ovogodišnjem 29. Sarajevo Film Festivalu.

- Grad Sarajevo nam je godinama važan partner i pruža nam podršku zahvaljujući kojoj Festival raste iz godine u godinu. Zajedno smo domaćini svjetskim, regionalnim i domaćim filmskim umjetnicima, gradonačelnicima svijeta i regije, zajedno s našom publikom i turistima Sarajevo je mjesto održavanja velike filmske smotre i mjesto susreta - izjavio je direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović.

Dodao je da rekordan broj prijavljenih filmova, njih više od 1.300, čak 935 prijavljenih filmova za takmičarske programe Sarajevo Film Festivala od kojih je 49 u konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva, obećavaju izvrsno 29. festivalsko izdanje.

- Grad Sarajevo, koji je od 2019. godine UNESCO grad filma i ovogodišnji dobitnik prve nagrade Global Production u kategoriji najboljeg grada filma, garantuje nezaboravne trenutke na SFF-u - istakao je Marjanović.

Izraze zahvalnosti uputila mu je gradonačelnica Sarajeva, te istakla izvrsnu saradnju i povećenost u cilju da se i ovaj put "predstavimo kao ponosni UNESCO grad filma".

- Grad Sarajevo nastavlja podržavati misiju Sarajevo Film Festivala, koji ovaj grad čini prepoznatljivim, boljim, uspješnijim mjestom. 'Malo' Sarajevo na velikom, svjetskom filmskom platnu - naglasila je Karić.

29. Sarajevo Film Festival će biti održan od 11. do 18. augusta 2023, saopćeno je iz SFF-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.