14. AVGUSTA

Svjetska premijera dokumentarnog filma “Tijelo” na Sarajevo Film Festivalu

Tijelo/Body, inspirativna priča o ženi koja se neukrotivim duhom bori s nizom autoimunih bolesti

Film Tijelo. SFF

D. R.

9.8.2023

Svjetska premijera dokumentarnog filma Tijelo/Body, o ženi koja se svojim neukrotivim duhom bori s nizom rijetkih autoimunih bolesti

Tijelo/Body, inspirativna priča o ženi koja se neukrotivim duhom bori s nizom autoimunih bolesti, a koju autorski potpisuje nagrađivana slovenska rediteljica i scenaristica Petra Seliškar, imat će svoju svjetsku premijeru na Sarajevo Film Festivalu.

Ujedno, ovaj film je, uz njih još 19, u konkurenciji za nagradu Srce Sarajeva u kategoriji dokumentarnog filma.

U filmu koji se premijerno prikazuje 14. avgusta u 19:00 sati u Cineplexxu upoznajemo Uršku Ristić, profesionalnu pijanisticu i bivšeg modela koja se suočava s nizom autoimunih bolesti s kojima se bori na svoj, autentičan način.

Autorica filma Petra Seliškar je Urškina prijateljica koja je sačuvala snimljeni materijal još iz njihovih tinejdžerskih dana te ga nadopunila materijalom snimljenim u vremenu Urškinih ozdravljenja.

Rezultat arhivskih snimaka kombiniranih s novim snimcima, kao i prijateljstva i povjerenja gledamo u dokumentarnom filmu Tijelo, koji će mnoge inspirisati, ostaviti im nadu, poticaj za oporavkom i neodustajanjem i podsjetiti na važne stvari u životu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.