"AVAZ SAZNAJE"

Večeras na Sarajevo Film Festivalu pojavit će se Kristijan Amanpur i Bil Karter

Još je neizvjesno da li će se večeras pojaviti producent ovoga filma Met Dejmon (Matt Damon)

Amanpur i Karter večeras u Sarajevu. AP

11.8.2023

Na crvenom tepihu 29. Sarajevo Film Festivala večeras će se pojaviti proslavljena američka novinarka i veliki prijatelj BiH Kristijan Amanpur (Christiane Amanpour), saznaje portal "Avaza".

Oko 19:30 sati crvenim tepihom također će proći Bil Karter (Bill Carter), također veliki prijatelj naše zemlje, inače jedan od scenarista filma „Poljubite budućnost“ (Kiss the future), koji otvara večerašnji Sarajevo Film Festival.

Još je neizvjesno da li će se večeras pojaviti producent ovog filma Met Dejmon (Matt Damon).

Film "Poljubite budućnost" (Kiss the Future) je u režiji Nenada Čičina Šaina, čiji scenarij potpisuju Čičin Šain i Bil Karter (Bill Carter), a producenti filma su Met Dejmon i Ben Aflek (Affleck) za “Pearl Street Films” te Sarah Entoni (Anthony) za “Good Wolves Production”.

Ova neizbježno aktuelna priča o sarajevskom otporu tokom opsade grada 90-ih prati gradsku alternativnu scenu koja je koristila muziku i umjetnost kako bi izazvala promjene i privukla svjetsku pažnju, a poslijeratni koncert grupe U2 bio je proslava teško osvojene pobjede grada nad nacionalizmom.

Film opisuje iskustva ove izuzetne zajednice, koja je nastavila raditi, stvarati i živjeti u gradu tokom cijele opsade. Kako blokada traje godinama, življenje postaje čin odbrane, a rok i pank muzika inspiriraju i odvlače pažnju od svakodnevnog užasa granata i snajpera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.