"SAMO KAD SE SMIJEM"

Slavko Sobin na crvenom tepihu: Film posvećujemo žrtvama iz Gradačca

Radnja filma prati Tinu (28), koja živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali

Slavko Sobin. Foto: S. Č.

Ekipa "Dnevnog avaza"

12.8.2023

Hrvatski glumac Slavko Sobin s ekipom filma "Samo kad se smijem" pojavio se na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala te poručio da film posvećuju žrtvama jučerašnjeg zločina u Gradačcu.

S obzirom na to da pomenuti film govori o ženi žrtvi nasilja osvrnuo se na jučerašnji događaj iz Gradačca:

- Imali smo jedan grozan uvod u film - jučerašnji događaj - te večeras film posvećujemo na neki način žrtvama jer govori o tome koliko institucije zakazuju baš u ovakvim situacijama.

Uz njega glavnu ulogu u filmu tumači Tihana Lazović, a tu su i Jasna Đuričić, Elodie Paleka, Marina Redžepović, Iva Jerković, Gloria Dubelj, Mirela Brekalo, Maruška Aras, Aneta Grabovac, Stojan Matavulj, Ivan Čuić, Stipe Radoja i Filip Radoš.

Slavko Sobin. Foto: N. N.

Radnja filma prati Tinu (28), koja živi u naizgled idiličnom braku u gradu na jadranskoj obali. Ona je domaćica koja brine o šestogodišnjoj kćerci, dok njen suprug Frane (32) zarađuje za obitelj.

Njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće. Unatoč prvobitnom pristanku i podršci, Frane počinje pokazivati negodovanje koje se na početku svodi na sitne sabotaže. S vremenom, sukobi postaju sve češći, a svađe sve nasilnije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.