OGLASIO SE I BURSAĆ

Na SFF-u promoviran film koji govori o "herojskoj" ulozi četnika u Drugom svjetskom ratu

Organizatori kažu da nisu upoznati

Scena iz filma. Facebook

Z. K.

15.8.2023

Film „Heroji Halijarda“ reditelja Radoša Bajića, koji govori o "herojskoj" ulozi četnika u Drugom svjetskom ratu promoviran je danas na Sarajevo Film Festivalu, a sve je upriličeno pod pokroviteljstvom Telecoma Srbije. Bajić je inače scenarista i režiser serije "Ravna gora" koja govori o četničkom vođi Draži Mihailoviću.

Kako navode srbijanski mediji, "Heroji Halijarda" su ratna drama inspirirana istinitim događajima, neispričana priča o tragici jednog vremena, o herojstvu i beznađu, o prijateljstvu, žrtvovanju i plemenitosti, o ljubavi i dobroti...".

Povodom projekcije spornog filma oglasio se i Dragan Bursać.

Nakon što je danas promoviran film “Heroji Halijarda” reditelja Radoša Bajića, koji govori o "herojskoj" ulozi četnika u Drugom svjetskom ratu oglasili su se organizatori Sarajevo Film Festivala.

Oni su istakli da nisu bili upoznati s tim da će se promovirati sporni film te da su zatečeni jer prikazani sadržaj nije bio dogovoren.

Priča govori o tri brata Jovića i njihovoj porodici, razapetoj između suprotstavljenih ideologija. Dok se Mirko bori u odredima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Sreten se pridružio partizanima, a najmlađi brat Ilija rastrzan je između dvije strane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.