SVJETSKI EKSKLUZIV

U sutrašnjem izdanju "Dnevnog avaza" pročitajte intervju sa dvostrukim oskarovcem Denzelom Vašingtonom

Nakon snimanja posljednje scene Denzel je samo otišao, bez pozdrava, bez zabave

Denzel Vašington. John Russo

Nerma Ajnadžić

28.8.2023

U sutrašnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, pročitajte ekskluzivni intervju sa dvostrukim oskarovcem Denzelom Vašingtonom (Washington). 

Ekskluzivni intervju s ovim maestralnim glumcem „Dnevni avaz“ dobio je zahvaljujući C2, zvaničnom zastupniku studija „Sony“ za Bosnu i Hercegovinu, koji i ostvarenje „Pravednik 3“ donosi na repertoare bh. kina od 31. avgusta.

Neophodno je napomenuti da je intervju nastao prije velikog štrajka u Americi koji su započeli scenaristi, a potom im se pridružili i glumci.

I na ovom nastavku, punog naziva „Pravednik 3: Konačno poglavlje“, Vašington (68) je radio zajedno s rediteljem Antoanom Fukuom (Antoine Fuqua) i timom pouzdanih saradnika, stvarajući savremenog kinematografskog antiheroja, koji je osvojio milione širom svijeta. Posljednji dio trilogije smješten je u Italiju, gdje Mekal traži utočište u primorskom gradiću kada bude uvučen u bitku s mafijom.

Nakon snimanja posljednje scene Denzel je samo otišao, bez pozdrava, bez zabave. Tiho. 

- Iz razgovora s ljudima otkrio sam da im se sviđa lik, jer se zalaže za pravdu. Različiti ljudi s kojima sam razgovarao zaista vole taj lik i kažu: „On može oboriti loše momke koje mi ne možemo dobiti“. Sviđa im se kod njega što može i pridobiti i srušiti one na vlasti - rekao je Vašington.

Cijeli intervju pročitajte u sutrašnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.