VELIKI USPJEH

Svjetska premijera serije "Znam kako dišeš": Jasmila Žbanić drugi put oduševila Veneciju

U Veneciji su bili i glumci Jasna Đuričić i Lazar Dragojević, reditelj Alen Drljević, scenaristica Elma Tataragić...

Sa premijere u Veneciji. Deblokada

7.9.2023

Na prestižnom Venecija Film Festivalu jučer je upriličena svjetska premijera serije „Znam kako dišeš“, koju je Jasmila Žbanić kreirala zajedno sa suprugom Damirom Ibrahimovićem. Reditelji serije su Alen Drljević i Nermina Hamzagić, a scenaristica Elma Tataragić.

Ovo je još jedan veliki uspjeh rediteljice koja u svojoj biografiji, osim niza svjetskih nagrada, ima upisanu i nominaciju za Oskara.

Sa premijere u Veneciji. Deblokada

Ovo je prvi put da je jedna TV serija s ovih prostora svoju svjetsku premijeru doživjela u sklopu jednog od najvećih svjetskih festivala.

A drugi je put da je Jasmila Veneciju digla na noge. Njen sjajni film „Quo Vadis, Aida?“ svjetsku premijeru imao je prije tri godine na istom festivalu, da bi na svom svjetskom putu bio nominiran i za Oskara.

U Veneciji su bili i glumci Jasna Đuričić i Lazar Dragojević, reditelj Alen Drljević, scenaristica Elma Tataragić, montažer Vladimir Gojun, kostimografkinja Irma Saje te producent u ime BH Telecoma Sedin Kahriman. Jasmila je sa suprugom u Veneciju stigla još u nedjelju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.