TRAGIČNA SUDBINA

Majka Pola Valkera o njegovoj smrti: Da nije dobio SMS, ne bi otišao iz kuće

Udario je u betonski rasvjetni stub prije nego što se zapalio i eksplodirao

Pol Valker. Instagram

D. R.

14.9.2023

Pol Valker (Paul Walker) bi ove sedmice napunio 50 godina, ali njegov život tragično je prekinut 30. novembra 2013. godine kada je doživio saobraćajnu nesreću nakon što je napustio humanitarnu akciju.

Njegova mama Šeril (Cheryl) ranije je govorila o jutru kada je njen sin preminuo i rekla kako je bio dobrog raspoloženja. Dodala je da ne bi bio vani te noći da nije dobio SMS koji ga je podsjetio na događaj na koji je morao otići.

Detaljno je opisala kako je sjedio u kuhinji i pričao o svom uzbuđenju nakon što je vidio svoju kćerku Medou (Meadow) dok je bio na pauzi od snimanja filma "Furious 7". Planirali su izabrati božićno drvo i ukrasiti ga te noći.

"Vodili smo lijep razgovor, a on je zaboravio na događaj koji je imao. Dobio je poruku i rekao: 'O moj Bože, trebam ići.'" 

Tada je Volker otišao na događaj koji je organizirala njegovo humanitarno udruženje "Reach Out" i nadao se pomoći žrtvama tajfuna Haiyan na Filipinima.

Nakon što je tog poslijepodneva napustio događaj prikupljanja sredstava, automobil u kojem je putovao sa svojim financijskim savjetnikom Rodžerom (Rogerom) Rodasom udario je u betonski rasvjetni stub prije nego što se zapalio i eksplodirao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.