SJEĆANJA

Metju Peri je imao jednu želju za zadnju epizodu "Prijatelja"

Niko drugi neće mariti za ovo osim mene, kazao je nedavno preminuli glumac

Metju Peri. Instagram

L. S. R.

6.11.2023

Glumac Metju Peri (Matthew Perry) u svojim je memoarima "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing" ispričao kako je uoči snimanja posljednje epizode "Prijatelja" tražio uslugu od kreatorice serije Marte Kaufman (Martha Kauffma), koja mu je značila mnogo.

Posljednja kafa

- Prije te posljednje epizode, odveo sam Martu na jednu stranu. "Niko drugi neće mariti za ovo osim mene" rekao sam. "Onda, mogu li dobiti zadnju rečenicu?" Zato, dok svi budemo izlazili iz stana, a Rejčer (Rachel ) predloži posljednju kafu, moram spustiti "zavjesu" na Prijatelje - napisao je.

Kaufman mu je ispunila želju, a gledatelji su u posljednjoj sceni serije 2004. godine promatrali kako Monika (Monica) i Čendler (Chandler) sa svojim usvojenim blizancima sele iz svog stana u predgrađe.

Šest prijatelja

Šest prijatelja ostavlja svoje ključeve na pultu, a Rejčel upita par moraju li se odmah preseliti, na što Monika kaže da imaju malo vremena. Rejčel zatim pita ekipu hoće li popiti kafu, na što joj Čendčer odgovara: "Naravno, gdje?" a upravo tom je, posljednjom rečenicom u seriji, uspio nasmijati kolege, ali i gledaoce koji su se opraštali od kultne serije.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.