EKSKLUZIVNO

Ajdin Sefer snima dva ostvarenja u Holivudu: Mostarac na filmskom setu s bratom Eve Mendez

Prvi put glumim u komediji koja je istovremeno horor. Najveći izazov su scene s pištoljima

Sefer: Izazovno je raditi na ove dvije uloge. Instagram

6.11.2023

Mostarac Ajdin Sefer s adresom u Los Anđelesu trenutno snima dva filmska ostvarenja. U svom gustom rasporedu samo za naš list ovaj uspješni Hercegovac donosi prve utiske sa seta.

Više opcija

- Trenutno snimam dva filma koja su u postprodukciji. Prvi sam snimio početkom juna, pod nazivom "Cerebellum". Drugi se snimao u oktobru i postoji više opcija za naslov, "Follow Me" je jedan i drugi "Sucker", tako da ima još opcija.

U čemu je glavna razlika između ta dva ostvarenja?

- Jedan je akcija, gdje će biti dosta pucanja, bitke, krvi itd. Tu glumim momka koji je stalno napet pošto sumnjam u sve. Imam svoju ekipu, gdje mi je partner Bul, kojeg glumi Karlo Mendez (Carlo), brat poznate glumice Eve Mendez, a tu je i Džek (Jack), kojeg glumi Džejms Pulido (James).

Kad je riječ o drugom ostvarenju, radi se o horor komediji?

- Tu glumim DJ-a i pjevača. Pošto je horor i komedija, imao sam više raznolikosti jer u drugim scenama drugačije ponašam. Draga mi je bila uloga jer prvi put glumim u komediji, a u isto vrijeme hororu. Slično kao „Scary Movie“ film.

Ozljeda na setu

Šta Vam je bio najveći izazov u toj ulozi?

- Bilo je scena snimanja s pištoljima, a morao sam se i naviknuti da padam na zemlju više puta. U jednoj sceni, također, izbijam staklo od auta gdje se krijem, pa kad sam pao na zemlju, ogrebao sam ruku i ozlijedio se malo. Ali nismo previše vremena gubili. Nisam ni osjetio da sam se porezao i ogrebao zbog adrenalina. Kad su svi u karakteru i daju sve od sebe, trenutak te uzme gdje ne misliš ni o čemu, samo o sceni i ulozi.

Mostarac na setu u Holivudu. Instagram

Ljeto ste proveli u BiH...

- Bio sam u BiH naljeto na nekoliko sedmica. Rođak mi se ženio pa sam pravio svadbu u Mostaru. Bio sam sve vrijeme s mamom i familijom. Ti momenti su mi najdraži jer živim daleko od mame u Americi, tako da je vidim nekoliko puta u godini. Srce mi je uvijek prepuno kad sam s mamom i familijom. Kad je mama otišla nazad za Ameriku, otišao sam kod najboljeg prijatelja MC Yanka u Beč na desetak dana. On mi dolazi u posjetu svake godine u Los Anđelesu da se družimo i snimamo, pa odem i ja kod njega kad mogu. Bili smo s familijom i drugovima, snimali, on je nastupao nekoliko puta, putovali smo u Beograd da snimi spot s Dadom Polumentom i super se proveli.

U reklami za čuveni brend

Nedavno ste snimali za “Regis” salon, o čemu se radilo?

- “Regis” je najveći lanac frizerskih salona na svijetu. Radio sam fotošuting i reklamu za njih koja će biti objavljena po cijelom svijetu - rekao je Sefer.

Sefer je pažnju svjetske javnosti privukao učešćem u spotu Lejdi Gage, gdje je imao glavnu ulogu.

Sefer u akciji. Instagram

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.