LOVA DO KROVA

Milioni za zvijezde "Stranger Thingsa": Samo jedan honorar je tajna

Snimanje bilo odgođeno zbog štrajka

Zvijezde serije. Facebook

L. S. R.

9.11.2023

Serija „Stranger Things“ je od svog izlaska 2016. godine postala jedna od najpopularnijih na Netflixu. Ujedno je zbog velike gledanosti postala i jedna od najprofitabilnijih. Najavljena je peta sezona, a, prema ugovorima, glavne zvijezde mogle bi zaraditi velike svote novca.

Odrasli glumci

Plaće glumaca podijeljene su u četiri kategorije. Prvu čine odrasli glavni glumci - Vinona Rajder (Winona Ryder) i Dejvid Harbur (David Harbour). Oni bi u novoj sezoni mogli zaraditi 9,5 miliona dolara.

Druga kategorija su mladi glumci Noa Šnap (Noah Schnapp), Sadi Sink (Sadie), Gaten Mataraco (Matarazzo), Dastin Henderson (Dustin), Kaleb Mekloglin (Caleb McLaughlin), Fin Volfard (Finn Wolfhard), koji će zaraditi više od sedam miliona dolara.

U trećoj su kategoriji sporedni glumci Natalija Dijer (Natalia Dyer), Maja Houk (Maya Hawke), Džo Keri (Joe Keery) i Čarli Hiton (Charlie Heaton), čija je plaća šest miliona dolara.

Četvrta kategorija glumaca naučno-fantastične serije smještene u osamdesetim godinama prošlog stoljeća su svi ostali koji imaju dosta manje plaće.

Termin izlaska

Glumica Mili Bobi-Braun (Millie Bobby Brown), koja u seriji glumi Ileven (Eleven), nije navedena na popisu. Ona ima poseban ugovor s Netflixom jer ima glavne uloge u serijalu „Enola Holmes“ te u nadolazećem filmu „The Electric State“.

Peta sezona trebala se početi snimati ove godine, ali je snimanje odgođeno zbog štrajka holivudskih glumaca i scenarista.

Međutim, scenaristi su u utorak pokazali prvu scenu pete sezone. Ako ne bude ponovnog odgađanja, serija bi trebala izaći tokom 2025. ili početkom 2026. godine.


Scena iz serije. Facebook


 Fanovi se digli zbog Mili

Fanovi su žestoko kritizirali Mili Bobi-Braun nakon njenog brutalnog priznanja o lojalnosti popularnoj seriji.

Naime, 19-godišnja glumica rekla je da je spremna reći "zbogom seriji jer je sprečava u prihvatanju drugih projekata".

- A da budeš zahvalna za ono što ti je omogućilo život u kojem danas uživaš - komentirao je jedan korisnik platforme X, dok je drugi prokomentirao da je nezahvalna na ulozi koja joj je donijela slavu i milione.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.