PREMINUO NA DANAŠNJI DAN

Premijera filma o Džeju 16. januara

U toku su završni pregovori o premijerama koje bi film mogao da ima u većim gradovima regije

Uskoro u kinima. Foto: Slavica Danilović

6.12.2023

Premijera dugoočekivanog filma “Nedelja” o životu popularnog pjevača Džeja Ramadanovskog održat će se u Beogradu, u MTS dvorani 16. januara – saopćili su producenti.

Premijera filma u Novom Sadu održat će se 17. januara, a redovno kino prikazivanje kreće od 18. januara. U toku su završni pregovori o premijerama koje bi film mogao da ima u većim gradovima regije.

Scena iz filma. Foto: Slavica Danilović

Film “Nedelja” rađen je po ideji producenta Vladana Anđelkovića i scenariste Stefana Boškovića. U glumačkoj ekipi su Husein Alijević (igra Džeja), Marko Janketić (u ulozi najboljeg Džejovog druga), Stefan Vukić, Aleksej Bjelogrlić, Alen Selimi, Ana Pindović, Zlatan Vidović, Maša Đorđević, Milica Janevski, Stojsa Oljačić, Ivan Jevtović, Jovo Maksić, Bajram Severdžan i Nela Mihajlović. 

Oni će publici dočarati duh Dorćola kroz priču o odrastanju jedne od najvećih muzičkih zvijezda na ovim prostorima.

Marko Janketić ispred murala. Foto: Slavica Danilović

– Film “Nedelja” je prije svega priča o Džeju, ali i o prijateljstvu, o Dorćolu i o dorćolskim mangupima. To je priča o životu na ulici tokom sedamdesetih i osamdesetih godina. Okupili smo sjajnu ekipu, vrijedno smo radili i sada s nestrpljenjem čekamo da to pokažemo publici. 

Scena iz filma "Nedelja". Foto: Slavica Danilović

Raduje me što su reakcije na trejler bile fenomenalne i vjerujem da će ovo ostvarenje obilježiti 2024. godinu – izjavio je Vladan Anđelković, producent filma koji je nastao u produkciji “Pelicula production”, uz podršku Telekoma Srbija i Filmskog centra Srbije.

Režiseri su Nemanja Ćeranić i Miloš Radunović, dok je za distribuciju zadužena ArtVista.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.