TRAGIČAN KRAJ

Kluni o Metju Periju: "Prijatelji‘ mu nisu donijeli ni radost ni sreću

Clooney se prisjetio svog prijateljstva s Perryjem i otkrio da mu je želja bila sudjelovati u sitcomu, no nije bio sretan

Džordž Kluni i Metju Peri. Instagram

D. H.

20.12.2023

Džordž Kluni (George Clooney) (62) progovorio je o svom dugogodišnjem prijatelju Metju Peri (Matthew Perry) i njegovoj preranoj i tragičnoj smrti. Kloni je promovirao svoj novi film „The Boys In the Boat“, koji je od Božića u kinima, pa govorio o preminulom prijatelju u intervjuu za Deadline.

"Nije bio sretan"

Glumac i režiser otkrio je da je Perija, koji je u trenutku tragične smrti imao 54 godine, poznavao od 16. godine i da su bili dugogodišnji prijatelji. Također, priznao je da Periju hit sitcom „Prijatelji“ nije donosio sreću.

- Nije bio sretan. To mu nije donijelo ni radost ni sreću ni mir - rekao je Kluni tokom intervjua, dodavši da mu je ulazak u sitcom doslovno bio najveći san.

- Znao sam Meta otkad je imao 16 godina. Zajedno smo igrali padel. On je oko 10 godina mlađi od mene. I bio je sjajno, smiješno, smiješno, smiješno dijete - rekao je Kloni.

- Bio je dijete i sve što bi rekao nama, mislim meni, Ričardu Kajndu (Richard Kind) i Grantu Heslovu, bilo je, samo ‘želim ući u sitcom, čovječe. Samo želim redovito sudjelovati u sitcomu i bio bih najsretniji čovjek na svijetu‘. I dobio je vjerojatno jedan od najboljih ikad - prisjeća se Kluni.

Jedan pored drugog

Kluni i Perri proslavili su se u isto vrijeme. Clooney sa serijom „Hitna služba“, a Perri s „Prijateljima“ koji su debitirali 1994. Obje serije emitirale su se četvrtkom navečer.

- Bili smo u Warner Brothersu, bili smo tamo jedan pored drugoga i bilo je teško gledati jer nismo znali što prolazi kroz njega - priča Clooney.

- Jednostavno smo znali da nije sretan i nisam imao pojma što radi, 12 Vicodina dnevno i sve ono o čemu je pričao, sve te srceparajuće stvari - referirao se Kloni na Perijevu knjigu „Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing“ iz 2022.

- I to vam samo govori da uspjeh, novac i sve te stvari ne donose automatski sreću. Morate biti zadovoljni sobom i svojim životom - poručuje.

„Prijatelji“ su se prikazivali 10 sezona od 1994. do 2004. s Perryjem koji je glumio u cijeloj seriji. „Hitna služba“ je trajala 15 sezona iako ju je Clooney napustio nakon pete sezone, pa se vratio za epizodu 6. sezone i finale serije 2009. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.