HIT-SERIJA

Znate li koje su holivudske face glumile u "Prijateljima"?

Neki su i besplatno gostovali u seriji

Famozna šestorka iz "Prijatelja". Agencije

Avaz.ba

14.4.2020

Angažman u seriji "Prijatelji" očito nije bilo moguće odbiti, barem ako pitate brojne holivudske face koje su s oduševljenjem prihvatile epizodne uloge u ovoj američkoj humorističkoj seriji koja već preko 25 godina nasmijava generacije širom svijeta. Osim famozne šestorke Dženifer Aniston (Jennifer), Kortni Koks (Courteney Cox), Lise Kudrov (Kudrow), Meta Leblanka (Matt LeBlanc), Metjua Perija (Matthew Perry) i Dejvida Švimera (David Schwimmer), u kultnoj seriji "Prijatelji" okušali su se brojni velikani.

Svoj doprinos ovoj seriji dao je Džordž Kluni (George Clooney) te je igrao doktora, ali i skrivenu simpatiju Monike (Monica).

U "Prijateljima" je epizodnu ulogu igrao i Bred Pit (Brad Pitt) glumeći srednjoškolskog Rosovog prijatelja koji mrzi Rejčl (Rachel), s obzirom na to da mu se u srednjoj neprestano rugala zbog debljine. Zanimljivo, upravo su Bred i Dženifer tada bili u braku.

Đulija Roberts (Julia) također je glumila u seriji, i to ulogu Čendlerove (Chandler) školske kolegice, a u istoj epizodi pojavilo se još jedno značajno holivudsko ime – Žan Klod van Dam (Jean Claude van Damme)

Dakota Fening (Fanning) kao osmogodišnja djevojčica glumila je u "Prijateljima" i dala ozbiljne savjete Džoiju (Joey) koji je bio nesretan zato što su se Monika i Čendler namjeravali preseliti.

Brus Vilis (Bruce Willis) besplatno je gostovao u seriji jer je izgubio opkladu oko toga hoće li njegov film s Metjuom Perijem "The Whole Nine Yard" biti broj jedan prvog vikenda premijere. Novac koji bi inače dobio za ulogu donirao je u humanitarne svrhe.

Žan Klod van Dam - Avaz
Šon Pen - Avaz
Geri Oldman - Avaz
Denis Ričards - Avaz
Deni Devito - Avaz
+1

Vinoni Rajder (Winona Ryder) pripala je epizodna uloga, Rejčeline prijateljice s fakulteta, s kojom se poljubila tokom jedne pijane noći u mladosti.

Geri Oldman (Gary Oldman) igrao je slavnog glumca u epizodi u kojoj Džoi ponovno pokušava zablistati u filmskom biznisu.

Alek Boldvin (Alec Baldwin) utjelovio je zgodnog muškarca koji je entuzijastičnoj Fibi (Phoebe) vratio vjeru u ljubav, ali avantura nije dugo potrajala.

Holivudska velikanka Susan Sarandon također je rado prihvatila angažman u hit seriji. Pojavila se u ulozi glavne junakinje Joeyjeve sapunice "Naši najbolji dani".

Deniz Ričards (Denise Richards) uskočila je u ulogu Monikine i Rosove predivne rodice. 

Simpatičnoj šestorki u jednoj se epizodi prve sezone pridružila oskarovka Helen Hant (Hunt) kao žena koja konstantno mješa Fibi sa njenom sestrom blizankinjom Ursulom. 

Mnogi fanovi sigurno pamte ulogu Denija Devita (Danny DeVito) kada dolazi kao striper na djevojačku zabavu za Fibi.

Osim njih, u seriji pojavili su se Hju Lori (Hugh Laurie), Šon Pen (Sean Penn), Ben Stiler, Ris Viterspun (Reese Witherspoon), Robin Vilijams (Williams) i brojni drugi.

Vinona Rajder. Agencije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.