HOLIVUDSKA GLUMICA

Evo ko je Akala, novi partner Anđeline Đoli

Godine 2006., proglašen je najboljim hip-hop izvođačem na dodjeli MOBO nagrada

Anđelina Đoli i Akala. Facebook

D. R.

2.1.2024

Nakon što je Anđelina Đoli (Angelina Jolie, 48) nekoliko puta viđena u društvu s britanskim reperom Kingslijem Džejmskom Meklanom Dalijem (Kingsleejem Jamesom McLeanom Daleyjem), poznatijim kao Akala, ubrzo su počele kružiti glasine da su njih dvoje u ljubavnoj vezi.

Akala (40) je reper, pisac i aktivist. Godine 2006., proglašen je najboljim hip-hop izvođačem na dodjeli MOBO nagrada (riječ je o godišnjoj britanskoj nagradi koja se dodjeljuje za dostignuća u "muzici crnačkog porijekla", uključujući hip hop, grime, UK Drill, R&B, soul, reggae, jazz, gospel i afričku glazbu). Osim toga, Akala je uvršten na godišnju Power listu 100 najutjecajnijih ljudi afričkog ili afričko-karipskog podrijetla u Ujedinjenom Kraljevstvu, piše Index.hr. 

Anđelina Đoli i Akala. Instagram

Muzikom se počeo baviti 2003. godine, a nakon tri godine izdao je svoj prvi album "It's Not a Rumour". Samo četiri godine kasnije reper je objavio i svoj drugi album "Freedom Lasso", a 2010. i treći. Godine 2018., Akala je objavio knjigu naslova "Natives: Race and Class in the Ruins of Empire" koja je jednim dijelom biografija, a dijelom polemika o rasi i klasi.

Podsjetimo, Đoli je od 2002. do 2016. bila s Bradom Pitom (Pitt). Odlučili su se vjenčati 2014., ali su se rastali nakon samo dvije godine zbog "nepomirljivih razlika". Imaju šestero djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.