DENI MASTERSON

Višestruka silovanja: Poznati glumac dobio 30 godina zatvora, a smješten među "povlaštene" zatvorenike

Masterson je uz upotrebu sile prisilio žene na spolni odnos, uključujući dugogodišnju djevojku u svojoj kući u Holivud Hillsu

Deni Masterson. Instagram

D. R.

2.1.2024

U javnost je ‘‘isplivao‘‘ tromjesečni plan zatvorskog boravka osramoćenog glumca Denija Mastersona (Danny). Popularni glumac i zvijezda hit serije ‘Lude sedamdesete‘, osuđen je na 30 godina do doživotne robije zbog silovanja dvije žene prije više od 20 godina u svojoj kući u Hollivud Hillsu.

Prošle je srijede smješten u North Kern zatvor u Delanu, a boravi u odjelu zatvora koji se zove "privilegirana skupina U", koji zabranjuje posjete porodice i pristup ličnoj imovini, ali ograničava pristup zabavi, piše NY Post. 

Zatvorske povlastice

TMZ izvještava da je Mastersonu dopušten jedan telefonski poziv prve sedmice u zatvoru, a nakon toga je ograničen na jedan poziv mjesečno, sve dok je u tzv. "povlaštenoj skupini zatvorenika".

Potvrđeno je da će Masterson i dalje imati pristup zatvorskom dvorištu i rekreacijskim uslugama, ali neće dobiti svoje pune zatvorske povlastice dok se ne završi proces klasifikacije, što bi moglo potrajati do 90 dana. 

Neidentificirani izvori bliski glumcu rekli su izdanju da je Masterson pokazao "iznimnu snagu uma i duha" usred transfera iz okružnog zatvora u Los Angelesu u zatvor u Delanu prošle sedmice.

Žene drogirao

Podsjetimo, Masterson je uz upotrebu sile prisilio žene na spolni odnos, uključujući dugogodišnju djevojku u svojoj kući u Holivud Hillsu. Dogodilo se to u razdoblju između 2001. i 2003. godine. Rekli su porotnicima da je žene drogirao pićem kako bi ih mogao silovati. Istakli su da je iskoristio svoj utjecaj u Scijentološkoj crkvi, a sve tri žene su također bile pripadnice iste crkve, kako bi decenijama mogao izbjegavati posljedice. Žene su posvjedočile da im je, kada su Mastersona prijavile dužnosnicima u crkvi, rečeno da to nije silovanje, da su bile dio etičkog programa i da su ih upozorili da ne idu policiji.

Ubrzo nakon izricanja presude u septembru, Mastersonova supruga, glumica Bijou Phillips, podnijela je zahtjev za razvod nakon što je ostala uz njega tokom cijelog sudskog postupka. U braku su proveli gotovo 12 godina i imaju 9-godišnju kćer Fijanu Francis (Fiannu).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.