GLUMILI ZAJEDNO

Mila Kunis i Ešton Kučer izazvali skandal: Pisali pisma podrške osuđenom silovatelju

Ne vjerujem da on predstavlja stalnu štetu društvu, napisao je Kučer

Glumačka ekipa serije "That '70s Show". That '70s Show

N. Aj.

9.9.2023

Holivudski glumački par Ešton Kučer (Ashton Kutcher) i Mila Kunis našli su se na udaru kritika nakon što su američki mediji objelodanili da su pisali pisma podrške Deniju Mastersonu (Danny) prije nego što je u četvrtak osuđen na 30 godina doživotnog zatvora zbog silovanja.

Naim, Kučer i Kunis, koji su sa Mastersonom glumili u popularnom sitkomu "That ‘70s Show", u svojim pismima, koja su objavila sudska reporterka iz Los Anđelesa Megan Kunif (Meghann Cuniff) i novinar Toni Ortega (Tony), garantirali su za Mastersona i molili sutkinju Šarlin Olmedo (Charlaine) da "bude popustljiva".

Nisu oni jedini. Naime, čak 50 osoba su predale pisma podrške Mastersonu, koji je u maju osuđen po dvije tačke optužnice za silovanje.

- Iako sam svjestan da je u presudi proglašen krivim po dvije tačke silovanja i da žrtve imaju veliku želju za pravdom, nadam se da će moj testament o njegovom karakteru biti uzet u obzir pri izricanju kazne. Ne vjerujem da on predstavlja stalnu štetu društvu - napisao je Kučer, između ostalog.

Kunis je napisala da svim srcem jamči za izuzetan karakter Denija Mastersona i "ogroman pozitivan utjecaj koji je imao na mene i ljude oko sebe".

- Njegova posvećenost vođenju života bez droge i istinska briga koju pruža drugima čine ga izvanrednim uzorom i prijateljem - napisala je Kunis.

CNN je zatražio komentar od predstavnika Kunisa i Kučer ali još nisu dobili odgovor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.