LOS ANĐELES

Američkog glumca i njegovu kćerku napala motociklistička banda: Došlo do fizičkog obračuna

Laknulo mi je što mogu izvijestiti da smo moja kćerka i ja potpuno neozlijeđeni, napisao je Ijan Ciring

Ijan Ciring. Instagram

Z. K.

2.1.2024

Ijan Ciring (Ian Ziering, 59), američki glumac najpoznatiji po ulozi Steveja u seriji „Beverly Hills 90210“, na Silvestrovo je napadnut u Los Anđelesu. Motociklistička banda ga je napala dok je bio u automobilu zaglavljen u prometnoj gužvi, a na stražnjem sjedalu je bila njegova kćerka Pena (Penna, 10).

Kako je došlo do sukoba

Na svom Instagramu objasnio je obožavateljima okolnosti  sukoba.

- Jučer sam doživio strašan incident u kojem je učestvovala grupa pojedinaca na minimotociklima. Dok sam bio zaglavljen u prometu, mom autu je agresivno pristupio jedan od ovih vozača što je dovelo do zastrašujućeg sukoba. U pokušaju da procijenim štetu izašao sam iz auta. Ovaj postupak, nažalost, eskalirao je u fizički obračun u koji sam ušao da se zaštitim.

Laknulo mi je što mogu izvijestiti da smo moja kćerka i ja potpuno neozlijeđeni, no incident me je duboko zabrinuo jer takve skupine sve češće bez problema narušavaju javnu sigurnost i mir. 

Ova situacija naglašava sve veći problem s huliganstvom na našim ulicama i potrebu za učinkovitim odgovorima zakona na takvo ponašanje. Kao građanin i roditelj, smatram da je neprihvatljivo da takve skupine slobodno mogu započeti ovakvo ponašanje, izazivajući strah i haos, dok odgovor vlasti izostaje.

Uvijek sam bio zagovornik suprotstavljanja zastrašivanju i nedoličnom ponašanju, a ovaj incident pojačava moje uvjerenje u važnost lične sigurnosti i sigurnosti zajednice. Moramo se pozabaviti temeljnim problemima koji dovode do takvog poremećaja ponašanja i osigurati da naše ulice budu sigurne za sve. 

Odlučne mjere

Pozivam gradske dužnosnike i policiju da poduzmu odlučne mjere protiv takvog bezakonja i osiguraju potrebne resurse kako bi spriječili da se ovo ponovi.

Zahvalan sam na podršci mojoj porodici, prijateljima i obožavatelja u ovom razdoblju. Upravo u izazovnim trenucima poput ovih, snaga i jedinstvo naše zajednice su najvažniji. Sretna Nova godina - zaključio je objavu čestitkom.

Podsjećamo, Ciring je otac dviju kćerke. Mije (Mia, 12) i Pene koja je bila s njime u automobilu. Dobio ih je u braku s bivšom suprugom Erin Ludvig (Ludwig). Vezu je par započeo 2009. te su zaruke i vjenčanje došli godinu kasnije. Do razvoda došlo je 2022. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.