"BACK TO BLACK"

Objavljen trailer za biografski film o Ejmi Vajnhaus: Izazvao hrpu reakcija

Abelina transformacija u Vajnhaus prema traileru mnogima se čini uvjerljiva

Marisa Abela utjelovit će Vajnhaus. YouTube

D. R.

12.1.2024

Objavljen je trailer za nadolazeći biografski film o Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse) "Back to Black". Režiju potpisuje britanska redateljica Sem Tejlor Džonson (Sam Taylor-Johnson), dosad najpoznatija po filmu 50 nijansi sive. Marisa Abela utjelovit će Vajnhaus, a film u kina stiže u aprilu.

Sinopsis otkriva da je film ispričan iz Ejmijine perspektive i da će "prikazati ženu koja stoji iza svjetskog fenomena te odnos koji je inspirirao jedan od najlegendarnijih albuma svih vremena".

Nadolazeći film podržavaju Sony Music Publishing i Universal Music Group te će sadržavati velik dio Vajnhausine originalne muzike.

Abelina transformacija u Vajnhaus prema traileru mnogima se čini uvjerljiva, ali film je izazvao kritike i prije nego što je izašao. Fanovi legendarne pjevačice tvrde da je film snimljen prerano te da će s oprezom promatrati kako će pjevačica biti portretirana.

Ipak, puno ljudi na društvenim mrežama komentira da ih je zaintrigirao zadnji kadar trailera u kojem vidimo Ejmi kako vrlo emotivno izvodi naslovnu pjesmu filma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.