SASVIM ISKRENO

Slavni glumac sedmicama od supruge skrivao da ima tumor: „Nisam mogao, bila je u 9. mjesecu trudnoće“

Isprva je, naravno, mislila da se šalim. Onda je odjednom zaplakala i rekla: „Uvijek sam znala da ćeš umrijeti mlad“, rekao je

Tada 33-godišnji Rafalo prvo se sjetio svoje supruge koja ga je čekala kod kuće. Instagram

E. Ag.

25.1.2024

Glumac Mark Rafalo (Ruffalo) trebao se suočiti s jednim od najsretnijih trenutaka u svom životu 2001. godine. Naime, on i njegova supruga Sanrajs Kojgni (Sunrise Coigney) očekivali su svoje prvo dijete. No, onda mu se život okrenuo naglavačke kada je jedne noći sanjao da ima tumor, otkrio je u podcastu SmartLess, koji vode Džejson Bejtman (Jason Bateman), Šon Hejes (Sean Hayes) i Vil Arnet (Will Arnett).

Čudan san

- Probudio sam se oko tri noću, nikada prije nisamimao tako čudan san. To uopće nije bio glas, to je bila čista svijest. „Imate tumor na mozgu i morate se odmah nositi s tim“ - prisjetio se Rafalo, koji nije imao drugih simptoma osim infekcije uha, ali je odlučio otići ljekaru.

- Znao sam da je to čisto ludilo, što sam rekao medicinskoj sestri, a ona me utješila: „Naručit ću te za CAT skeniranje i uskoro ćemo ti pokazati koliko si lud.“ Zatim me istog dana nazvala u neurološku ordinaciju, gdje sam čekao dok sam šaputao s ljekarom u susjednoj sobi. Naknadno je ušla poput zombija i rekla: „Imaš masu iza lijevog uha veličine loptice za golf, još ne znamo o čemu se radi, biopsija će to pokazati“ - dodao je.

Tada 33-godišnji Rafalo prvo se sjetio svoje supruge koja ga je čekala kod kuće, i to u devetom mjesecu trudnoće. Na početku glumac nije želio reći svojoj supruzi Sanrajs za biopsiju.

- Imala je sve isplanirano oko rođenja, vježbala je jogu svaki dan, naručili smo hidromasažnu kadu. Bilo je to kao vjenčanje za nju, znaš? Kao svoje krštenje, ako hoćete - prisjetio se vremena prije rođenja prvog djeteta.

- Jednostavno to ne bih mogao. Sve se već vrtjelo oko mene, moje karijere i to je bio njen trenutak - objasnio je zašto je odlučio šutjeti., piše Index.hr.

Prije dvadeset godina on i njegov ljekar odlučili su se dogovoriti o toku liječenja sedam dana nakon rođenja njegovog sina Kina (Keen), koji danas ima 22 godine.

Izgubio je sluh u lijevom uhu

Rafalo je čekao da mu žena rodi, a za sastanak s neurologom i dijagnozi supruzi je rekao samo noć prije.

- Isprva je, naravno, mislila da se šalim. Onda je odjednom zaplakala i rekla: „Uvijek sam znala da ćeš umrijeti mlad“ - rekao je.

Sljedećeg dana pokazalo se da je tumor na mozgu benigni, ali zbog njega je glumac ipak izgubio sluh u lijevom uhu.

- Kad sam se probudio u bolnici, lijeva strana lica mi je bila potpuno ukočena. Nisam mogao zatvoriti oko ili razgovarati - rekao je glumac.

Ranije su mu ljekari objasnili da postoji 20 posto šanse da mu se sreže živac na lijevoj strani lica i dođe do smrti, kao i 70 posto šanse da zauvijek izgubi sluh. Potonje se dogodilo, a Mark je sve vrijeme pokušavao ostati optimističan. Nakon uspješne operacije i oporavka, život se polako vraćao na svoje mjesto. On i njegova supruga danas imaju troje djece, a u braku su gotovo 25 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.