VELIKI SKANDAL

Zvijezda "Očajnih kućanica" nakon zatvora: Umro je moj stari život i ja s njim

Felisiti Hufman platila je 15.000 dolara osobi iz firme specijalizirane za pripremu testova SAT za upis na američke univerzitete

Felisiti Hufman. Instagram

L. S. R.

9.2.2024

Felisiti Hufman (Felicity Huffman, 61) još procesira život i svoje odluke nakon skandala oko falsificiranja upisa na univerzitete i 11 dana koje je odslužila u zatvoru zbog svoje upletenosti u tu muljažu.

Glumica je, naime, platila 15.000 dolara osobi iz firme specijalizirane za pripremu testova SAT za upis na američke univerzitete, a sve kako bi popravila rezultate svoje kćeri.

Prema „Page Sixu“ glumici je "teško odgovoriti na pitanje kako je", no tvrdi da je "dobro sve dok su njena djeca i muž također dobro".

- Kao da mi je stari život umro i ja sam umrla s njim – rekla je.

Ona nije bila jedina slavna osoba koja je završila u zatvoru zbog sličnog skandala.

Zvijezda serije „Puna kuća“ Lori Laglin (Loughlin) neslavno je osuđena na dva mjeseca iza rešetaka jer je lažirala učestvovanje svojih kćerki u veslačkom timu srednje škole kako bi dobila stipendiju za Univerzitet Južne Kalifornije.

Osim zatvorske kazne, pristala je platiti kaznu od 150.000 dolara i odraditi 100 sati društveno-korisnog rada nakon što je priznala krivicu. Njen suprug, modni dizajner Mosimo Đianuli (Mossimo Giannulli), odslužio je pet mjeseci u zatvoru, platio kaznu od 250.000 dolara i odradio 250 sati društveno-korisnog rada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.