GOST NA FACE TV

Vasković otkriva: Ko je crna kravata u BiH, s kim je uvezan narkokartel "Tito i Dino"

Iza akcije "Crna kravata" stoje EUROPOL i francuska policija, njih niko iz BiH ne može prevariti

Slobodan Vasković. Screenshot

N. H.

18.5.2024

Novinar Slobodan Vasković gostova je u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića. 

Vasković je otkrio o kome se radi kada je u pitanju "Crna kravata", ali i s kim je uvezan narkokartel "Tito i Dino".

Na Hadžifejzovićevo pitanje "ko je Crna kravata", Vasković je odgovorio:

- Ima mnogo njih. Imamo nekoliko generala. Konaković se sam kandidovao za osumnjičenog, izlazeći nekritički i bez argumenata. Vlada FBiH ponovo produžila mandat Vahidinu Munjiću. To je strašna greška jer je on osumnjičen za organizovani kriminal. To nije mala stvar. To je sramota za Isaka i za BiH što je priredio doček osoba puštenih iz pritvora. HDZ, da je glasao za to, gurnuo bi trojku pod voz. Mislim da se Konaković teško vara u svojim procjenama i dešavanja u vezi Crne Kravate 2 i njenih nastavaka, jer iza nje stoji EUROPOL i francuska policija. Njih niko iz BiH ne može prevariti, ušli su sa čvrstim dokazima u saradnji sa Tužilaštvom BIH. Sukob će se nastaviti sa još većim bjesnilom. Prisustvovat ćemo brojnim iznenađenjima ne samo kada je u pitanju Crna kravata. BiH je nažalost, stavljena crna omča kao crna kravata – i to su joj stavili narkokarteli najveći "Tito i Dino", a ima i drugih velikih. Oni imaju svoje ljude u svim institucijama u FBiH, RS – zemunski klan, klan iz Albanije, Kosova, škaljarski klan. Izvanredno sarađuju, fenomenalno su to napravili mreže preko kojih djeluju. Jako je to teško isjeći i razbiti.

- U BiH će doći do krešenda a onda će ići ka smirivanju. SAD i EU neće dozvoliti sukobe. Vučić neće pratiti Dodika u bilo kakvoj ekstremnoj ideji. Ne znam kako bi Dodik sam mogao sprovesti u djelo neku od tih ideja. Može doći do incidenata! On će dobro razmisliti da li da krene u avanturu. Verbalno može pričati šta hoće, suštinski ne može uraditi ništa. Ono što bi uradio moglo bi trajati najviše 48 sati a ni toliko - kazao je Vasković.

Nakon toga, dotakao se i prijetnji od Dodika i upozorenja. 

- Mislim da je ovo igra velikih. Imat ćemo vrhunac krize da bi iz nje izašli. Prave je oni koji nisu sa ovih prostora - nakon čega se dotakao onog što ne vidimo: 

- Situacija užarena poput Dodikove izjave da sa Bošnjacima ne može disati isti vazduh! Disao je sa tobom pa je preživio! Kad se dođe do krešenda ići će ka smirivanju! Krajem ove godine imat ćemo mirniju BiH nego što je to u ovom trenutku.

Odgovorio je i na pitanje "da je Šmit bio blaži u studiju nego u UN-u".

- Mislim da su oni veoma zabrinuti, da nisu ne bi govorili da je NATO štab tu da pojačanja stižu! Ne bi se govorilo o snagama za brzu intervenciju u Brčkom! Zapad je uradio sve da ne dođe do rata i do većih sukoba! SAD i najjače zemlje iz EU imaju sve strategije i taktike završene za svaku moguću situaciju i ad hoc i dugoročne, da nćee dozvoliti nikakav sukob u BIH ni u regionu - kazao je, osvrnuvši se i na izlaženje Dodika na izbore.

- Naći će načina da izađe na izbore! Ako se odluči da izađe sa svojim zakonom to neće biti dobro po njegovu političku karijeru! Glavna bitka je Banja Luka, Bijeljina i Trebinje. 

- Dodik štošta najavljuje i traži ali ga Vučić neće pratiti! Vučić nije doveo u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet BIH, niti jednom! Srbija neće pratiti Dodika u bilo kakvoj ekstremnoj ideji i pokušaju i ne znam kako bi Dodik proveo u djelo neke od tih ideja! Razmislit će da li će krenuti u avanturu, verbalno može pričati šta hoće ali na terenu ne može ništa! Srbija će i dalje ostati dosljedna ono što saopštava zvanični Beograd! Vučić i oni prije njega i oi koji dođu iza njega drže se toga! - istakao je Vasković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.