ANIMIRANA SERIJA

Glumac iz Netflixovog Avatara mislio je da će glumiti u Avataru Džejmsa Kamerona

Leung je u seriji utjelovio zapovjednika Zhaoa iz Naroda Vatre, jednog od negativaca koji love Avatara Aanga

Ken Leung i Avatar. Platfroma X / Youtube

D. R.

26.2.2024

Audicije za Netflixovu adaptaciju Nickelodeonove animirane serije "Avatar: The Last Airbender" bile su toliko tajnovite da ni sami glumci u početku nisu znali o čemu je riječ. 

Ken Leung, jedan od glumaca iz serije, mislio je da će glumiti u blockbusteru "Avatar" reditelja Džejmsa Kamerona (James Cameron).

Leung je u seriji utjelovio zapovjednika Zhaoa iz Naroda Vatre, jednog od negativaca koji love Avatara Aanga, posljednjeg živućeg gospodara zraka, zaduženog za vraćanje ravnoteže u svijetu.

Kako bi tokom audicija prikrili o kojoj je seriji riječ, reditelji castinga smišljali su lažne scene koje nisu imale veze s animiranom serijom, što je zbunilo glumce koji su došli na audiciju. 

Leung, koji nije bio upoznat s izvornim materijalom, prvobitno je mislio da će glumiti u Avataru Džejmsa Kamerona.

- Nisam uopće bio upoznat s originalom - izjavio je Leung tokom intervjua za Deadline. "Možda je to do godina, ali ja nisam čuo za tu seriju. Kao prvo, tokom audicija niste mogli znati da je riječ o Avataru jer je serija zamaskirana kao neki drugi projekt. Kada sam prvi put čuo da je to bila audicija za Avatara, mislio sam da ću biti plave boje."

Avatar: The Last Airbender trenutno je najgledanija serija na Netflixu u svijetu. Uprkos podijeljenim mišljenjima kritičara, serija se svidjela prosječnoj publici koja joj je dala ocjenu 75 posto na Rotten Tomatoesu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.