VREMEPLOV

"U registraturi": Ivica Kičmanović dolazi u grad...

Scenarij i režiju za ovu sjajnu seriju potpisao je Joakim Marušić

Scena iz serije. Društvene mreže

4.3.2024

"U registraturi“ je hrvatska televizijska serija snimljena 1974. godine prema istoimenom romanu Ante Kovačića te scenariju i u režiji Joakima Marušića.

TV adaptacija

U seriji je prisutno neprestano prepletanje romantičarskih i realističkih motiva te stalna izmjena lirskih i naturalističkih sekvenci.

"U registraturi" je, prema mišljenju i kritike i gledalaca, vrlo uspjela televizijska adaptacija jednog od najvažnijih hrvatskih romana 19. stoljeća. Neprestano prepletanje romantičarskih i realističkih motiva te stalna izmjena lirskih i naturalističkih sekvenci jamstvo su za visoku gledanost serije.

Radnja prati sudbinu Ivice Kičmanovića, naivnog seoskog djeteta koji dolazi u grad kako bi se obrazovao, ali susreće samo licemjerje i izopačenost, čija će i sama biti žrtva.

Muziku za seriju komponirao je Arsen Dedić, a ulogu Ivice Kičmanovića je tumačio Rade Šerbedžija. Uloga Laure kao jedne od rijetkih žena-negativaca u tadašnjoj televizijskoj produkciji je, pak, predstavljala vrhunac u glumačkoj karijeri Ljubice Jović.

Devet epizoda

U ovoj seriji glumili su i Fabijan Šovagović, Mate Ergović, Uglješa Kojadinović, Josip Bobi Marotti, Vlasta Knezović, Jelisaveta Seka Sablić i drugi.

Serija ima devet epizoda u trajanju od po 60 minuta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.