"AVAZ" NA LICU MJESTA

Portparol Tužilaštva TK o ubistvu i samoubistvu: U sobi stradale Halide pronađena je sjekira

Tijelo je pronašla njena kćerka iz prvog braka

Admir Arnautović. A. Bešić / Avaz

A. Bešić

9.5.2024

Portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović dao je izjavu za medije povodom još jednog jezivog slučaja femicida koji je pogodio Gradačac.

Naime, Refik Mujedinović je sinoć sjekirom usmrtio suprugu Halidu Mujedinović, a onda počinio samoubistvo Srebreniku.

- Sinoć oko 19 sati u naselju Vida 2 u Gradačcu, u porodičnoj kući, pronađeno je beživotno tijelo Halide Mujedinović. Ona je imala povrede u predjelu glave. Isto tako u sobi u kojoj je žena ubijena pronađena je sjekira, ona će biti predmet vještačenja. Tijelo je pronašla njena kćerka iz prvog braka. Ono što je utvrđeno tokom uviđaja, nije bilo nikakve premetačine u samoj kući. Također, jučer u jutarnjim satima je pronađeno tijelo njenom muža Refika Mujedinovića u blizini kuće njenog sina u Srebreniku - kazao je Arnautović.

Istakao je da je Refik Mujedinović počinio samoubistvo vješanjem.

- Uviđaj je počinila dežurna tužiteljica Tužilaštva TK u saradnji sa sektorom Kriminalističke policije MUP-a TK. Tokom uviđaja su prikupljeni svi relevantni dokazi i svi relevantni tragovi koji se vezuju za ovo ubistvo. Također, danas će biti izvršena obdukcija oba tijela kako bi se utvrdio uzrok smrti. Bit će izdate naredbe za sva potrebna vještačenja, uključujući DNK analizu, biološka vještačenja, mehanoskopska vještačenja, kako bi se utvrdile neke dodatne okolnosti koje se vezuju za ove događaje. U toku su istražne radnje, vještačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti da li možemo dovesti ova dva događaja u vezu. Mi do dostavljanja vještačenja, mišljenja vještaka i DNK analize ne možemo saopštiti više informacija. Danas ćemo imati preliminarne rezultate obdukcionih nalaza za uzroke smrti i žene i muškarca - rekao je Arnautović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.