GRADAČAC

Obrat u istrazi o pucnjavi ispred mljekare "Inmer": Zaštitar se sumnjiči za pokušaj ubistva

Došao u sukob s poslovođom mljekare M. K., koji je doveo A. Š.

Zaštitar saslušavan u PU Gradačac. Avaz

8.10.2023

Rasvjetljavajući pucnjavu od 14. juna ove godine u Gradačcu, kada je zaštitar ranio jednu osobu, došlo je do obrata u istrazi, te se zaštitar Z. B., za kojeg se tvrdilo da je upotrijebio oružje nakon fizičkog napada, sada tereti za pokušaj ubistva.

Pregledali snimke

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona za "Avaz“ je potvrđeno da se Z. B. nakon provedene istrage tereti za pokušaj ubistva. Prema nalogu postupajućeg tužioca, istražitelji OKP PU Gradačac obavili su uviđaj, prikupili materijalne dokaze, te je obavljen pregled snimka nadzorne kamere i prikupljena medicinska dokumentacija.

Policijska uprava Gradačac je Tužilaštvu dostavila izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama, uz materijalne dokaze.

- Na osnovu provedenih istražnih radnji i pribavljenih materijalnih dokaza, ustanovljeno je da je 14. juna ove godine oko 22.30 sati ispred ulazne kapije firme „Inmer“ u Gradačcu angažirani zaštitar Z. B. (iz jedne zaštitarske agencije), koji je radio na osiguravanju mljekare, došao u verbalni sukob s poslovođom mljekare M. K., koji je u firmu pozvao A. Š., kojem zaštitar nije dopuštao ulazak iako je po njega ispred ulaza došao poslovođa firme - naveo je za "Avaz“ Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Udarac nogom

Nakon verbalne prepirke poslovođa odguruje zaštitara, koji mu uzvraća udarcem nogom u donji dio tijela, nakon čega je A. Š. rukom udario zaštitara u glavu.

Arnautović: Zaštitar alkotestiran. A. Bešić

- Z. B. se povukao nekoliko koraka unazad, iz futrole izvadio pištolj i ispalio jedan metak, koji je pogodio A. Š. u predjelu debelog mesa i nanio mu prostrelnu ranu koja je okarakterizirana u UKC-u Tuzla kao teška tjelesna povreda. Zaštitar je alkotestiran i imao je koncentraciju alkohola u krvi od 1,68 promila, dok drugi akteri događaja nisu imali prisustvo alkohola u krvi - naveo je portparol Arnautović.

Ispitivan kao osumnjičeni

Nakon dostavljanja izvještaja i pratećih materijalnih dokaza, postupajući tužilac je naložio policiji u Gradačcu da ispitaju zaštitara Z. B. kao osumnjičenu osobu zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju. To je zatraženo s obzirom na to da je ranio oštećenog u dio tijela koji se nalazi u blizini vitalnih organa u tijelu.

Postupajući tužilac će donijeti odluku o daljnjim mjerama i radnjama prema osumnjičenoj osobi, kao i o kvalifikaciji krivičnog djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.