DŽEJMS BOND

Traži se novi agent 007: Producentima je samo jedan glumac pred očima

Pričalo se svojevremeno da će sljedeći Džejms Bond biti žena

Danijel Krejg. Instagram

E. Ag.

8.3.2024

Ko će biti novi Džejms Bond (James) špekulira se godinama. Nakon što je Danijel Krejg (Daniel Creig) završio svoju avanturu kao agent 007, produkcija traži pravu osobu za naredne dijelove ove filmske franšize.

Pričalo se svojevremeno da će sljedeći Džejms Bond biti žena, pa potom da su u opticaju Tom Hardi ili Idris Elba, da bi se posljednjih mjeseci govorilo o Aronu Tejloru Džonsonu kao favoritu.

Sada se navodno razmatra potpuno novo ime, glumac koji je velik uspjeh doživio prethodne godine.

U pitanju je Kilijan Marfi (Cillian Murphy). Kilijan je pokazao svoj dramski talent u biografskom filmu "Openhajmer", za koji je dobio nominaciju za Oskara, a prije toga je godinama postavljao standarde muževnosti u seriji "Peaky Blinders".

Navodno bi producentica filmova o Bondu Barbara Brokoli bila oduševljena da se ova glumačka veličina pojavi u sljedećem filmu u glavnoj ulozi, jer pomno motri na uzlaznu putanju njegove karijere prethodnih godinu.

Fanovi još moraju da sačekaju prije nego što saznaju ko će preuzeti ulogu od Danijela Krejga, koji je igrao najpoznatijeg špijuna od 2005. do 2021. godine, pošto produkcija sljedećeg filma treba da počne tek krajem sljedeće godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.