BH. REDITELJ

Srđan Vuletić u Istanbulu završava novi film

Premijeru "Gyma" najavio za ovu godinu

Vuletić i Kurpjel: Nova saradnja. Instagram

13.3.2024

Srđan Vuletić privodi kraju rad na svom trećem filmskom ostvarenju „Gym“. Trenutno se nalazi u Istanbulu, gdje su u toku finalni radovi.

Reditelj je objavio fotografiju sa Srđanom Kurpjelom, Sarajlijom poznatim po saradnji sa svjetskim muzičarima. Kurpjel je potpisao i muziku za Vuletićev film „Teško je biti fin“.

Krajem prošle godine Vuletić je za „Avaz“ kazao da je film trenutno u fazi postprodukcije te da premijeru planira za 2024.

- „Gym“ ukazuje na taj vječni problem koji svi sebi pokušavamo izbjeći da priznamo: u svačijem najužem krugu postoji onaj idiot kojeg možda ne biste trebali podržavati. U Rikijevom životu to je njegov kolega i budući zet Ado. Ketering kompanija za koju obojica rade uskoro se zatvara, a Ado odlučuje da je najbolji način da pristupi problemu da prebije vrhunsku kolačarku Melisu koja je napustila kompaniju i natjera je da ponovo radi s njima. Kako se približava ugostiteljski događaj na kojem će se svi sastati, Riki mora odlučiti koja će njegova uloga biti u ovoj katastrofi.

U filmu glume Edin Avdagić, Dino Sarija, Dina Mušanović, Rijad Gvozden, Filip Radovanović, Mirza Dervišić, Adnan Omerović, Emir Fejzić, Elma Fetić i mnogi drugi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.