MEKSIČKA GLUMICA

Lijepo lice joj zamalo uništilo karijeru: "Htjela sam obrijati glavu kako bih povećala šanse za uloge"

Eiza Gonzales je u nedavnom intervjuu za magazin "Instajl" priznala da ju je prirodna ljepota više puta sprečavala da napreduje u svijetu filma

Eiza Gonzales. Instagram

E. Ag.

20.3.2024


Meksička glumica Eiza Gonzales je u nedavnom intervjuu za magazin "Instajl" priznala da ju je prirodna ljepota više puta sprečavala da napreduje u svijetu filmske industrije.

Eizino lijepo lice, kaže ona, napravilo je više štete nego koristi njenoj glumi, a od holivudskih reditelja je umjesto uloge u filmu dobivala samo riječi: "Previše si lijepa za ovu ulogu."

- Sjećam se da su mi govorili za mnoge projekte da sam 'previše lijepa za ovu ulogu ili da sam previše seksi za ovu ulogu'. A onda sam se pitala – pa, šta je onda Margo Robi? Ona je najseksepilnija i najljepša žena koju sam vidjela u životu. Kako ona može?

Ova 34-godišnjakinja je, također, priznala da je jedno vrijeme imala i krizu identiteta, te da je htjela da napravi drastičnu promjenu svog izgleda, piše Superžena.rs.

- Htjela sam da obrijem glavu, kako bih sebi povećala šanse za uloge u filmovima - rekla je.

Ipak, Eizina emotivna ispovijest nije naišla na podršku šire javnosti. Korisnici društvenih mreža su je javno kritikovali zbog izjava koje je dala magazinu.

- Ne, nije dobivala uloge ne zato što je 'previše lijepa', već zato što ne umije da glumi", "Da, baš sam siguran da je to razlog", "Trebalo bi samo da popraviš svoje glumačke sposobnosti", "Ja imam ideju zašto nije dobivala uloge u filmovima..." - samo su neke od negativnih reakcija na Eizin intervju za magazin "Instajl".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.