PREMINUO U OKTOBRU

Policija pokrenula istragu o smrti Metjua Perija: Ko je nabavio drogu

LAPD i DEA pokušavaju otkriti od koga je glumac uspio dobiti lijekove na recept

Instagram

L. S. R.

22.5.2024

Policija Los Anđelesa (LAPD) i Administracija za suzbijanje narkotika (DEA) pokrenuli su zajedničku istragu o smrti glumca Metjua Perija (Matthew Perry).

Naime, nakon više od pola godine od smrti  od akutnih učinaka anestetika ketamina, LAPD i DEA pokušavaju otkriti od koga je glumac uspio dobiti lijekove na recept.

Peri je pronađen mrtav 28. oktobra prošle godine u džakuziju svog doma u Los Anđelesu. Prema istražitelju, tragovi ketamina koji se koriste u nekim lijekovima za depresiju, pronađeni su u njegovom želucu. Međutim, toksikološki nalazi naveli su da je količina ketamina koju su pronašli u Perijevom tijelu bili slični nivoima koje se koriste za anesteziju pacijenata u bolnici.

"Uz visok nivo ketamina pronađenog u njegovim uzorcima krvi, glavni smrtonosni učinci bili su i kardiovaskularna prekomjerna stimulacija i respiratorna depresija", naveli su tada.

LAPD i DEA sada istražuju kako je glumac imao visok nivo ketamina u svom tijelu. Oni nastoje otkriti ko je i pod kojim okolnostima nabavio drogu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.