NIK MAVAR

Umrla poznata rijaliti zvijezda: Više od 15 godina ljudi su pratili njegove avanture

Napustio je emisiju "Najsmrtonosniji ulov" u decembru 2020. nakon što mu je na snimanju puklo slijepo crijevo, što je otkrilo tumor

Nik Mavar. Mreža X

N. Aj.

prije 6 dana

Nik Mavar (Nick), mornar u rijalitiju o ekstremnom ribolovu "Najsmrtonosniji ulov" (Deadliest Catch) je preminuo 13. juna.

Rijaliti zvijezda s kanala Discovery je umro prirodnom smrću, saopćila je policijska uprava Bristol Bej na Aljasci za Variety.

Imao je 59 godina. Policija je pronašla Mavara mrtvog u četvrtak u brodogradilištu u Nakneku, Aljaska i obavijestila njegovu porodicu.

Pomorac se pojavio u 98 epizoda od prve sezone pa sve do 17. "Najsmrtonosnijeg ulova" radeći kao pomoćnik na ribarskom brodu.

Mavar se također pojavio u nekoliko spin-offa "Najsmrtonosniji ulov", kao što su "Najsmrtonosniji ulov: Legende rođene i slomljene" i "Najsmrtonosniji ulov: Evolucija opasnosti".

On je napustio emisiju u decembru 2020. nakon što mu je na snimanju puklo slijepo crijevo, što je otkrilo tumor.

Na kraju je tužio vlasnika broda Siga Hansena za milion dolara zbog "nepostojanja adekvatnog plana" za hitnu medicinsku pomoć dok su bila na snazi stroga ograničenja COVID-19.

Tužba će kasnije biti ponovo usmjerena na produkcijsku kompaniju "Deadliest Catch’s" nakon što je Hansen tvrdio da je "Original Productions Inc." kriva za primjenu protokola koji su odložili Mavarovu njegu.

Devet godina ranije, Mavar je bio žrtva još jednog incidenta tokom snimanja rijalitija "Najsmrtonosniji ulov".

Tokom agresivne oluje, udica se olabavila i udarila Mavara u lice, ostavivši ga sa slomljenim nosem.

Kao i situacija sa slijepim crijevom i ovaj trenutak je bio dokumentovan na YouTube kanalu Discoveryja.

Nakon što je radio na rijaliti emisijama više od 15 godina, Mavar je proveo svoje posljednje dane u zalivu Bristol kao kapetan sopstvenog broda za losose.

Fanovi serije su preplavili društvene mreže gdje odaju počast rijaliti zvijezdi i oplakuju njegovu smrt. Iza Nika Mavara je ostala supruga Džuli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.