AMERIČKO TUŽILAŠTVO

Istraga o smrti Metjua Perija pri kraju: Više osoba bi moglo biti optuženo za smrt poznatog glumca

Zvijezda serije “Prijatelji” Peri umro je 28. oktobra prošle godine nakon što se udavio u hidromasažnoj kadi u svojoj kući

Peri umro u kući. Rich Fury/Invision/AP

Z. K.

prije 2 dana

Osam mjeseci nakon što je glumac Metju Peri (Matthew Perry) umro od "akutnih efekata ketamina", vlasti, navodno, vjeruju da bi "više ljudi" trebalo biti optuženo za njegovu preranu smrt.

- Istraga Perijeve smrti je “pri kraju” - rekao je izvor magazinu "People".

Policijska uprava

Otkrio je i to da će američko tužilaštvo odlučiti da li će podići optužnicu.

Zvijezda serije “Prijatelji” Peri umro je 28. oktobra prošle godine nakon što se udavio u hidromasažnoj kadi u svojoj kući u Los Anđelesu. Imao je 54 godine. Zvaničnici Policijske uprave Los Anđelesa potvrdili su za Fox News Digital da odjel i dalje aktivno radi na istrazi.

- Odjel vodi otvorenu i tekuću istragu o smrti Metjua Perija - rekle su vlasti.

Za ovaj medij iz američkog tužilaštva nisu htjeli govoriti o statusu istrage.

Prošlog mjeseca, kapetan policije Los Anđelesa Skot Vilijams (Scot Williams) je u e-mailu rekao da policijska uprava radi s DEA-om i američkom poštanskom inspekcijskom službom na utvrđivanju zašto je Peri imao toliko ketamina u svom organizmu kada je umro u oktobru, prenosi Associated Press. 

U sadržaju želuca otkrivene su količine ketamina u tragovima, prema Perijevoj obdukciji.

- Tačan način unosa u slučaju gospodina Perija nije poznat. Ostala stanja koja su doprinijela njegovoj smrti uključuju “bolest koronarnih arterija, efekte buprenorfrina - navodi se u izvještaju.

Pronađeni lijekovi

Prema obdukciji, u njegovoj rezidenciji pronađeni su i “lijekovi na recept i tablete u prahu”.

Ketamin je disocijativni anestetik s “utvrđenom medicinskom i hirurškom upotrebom”, detaljno je navedeno u obdukciji. Peri je navodno primio “terapiju infuzije ketamina za depresiju i anksioznost”.

Njegov poslednji poznati tretman bio je više od sedam dana prije smrti, ali je ljekar utvrdio da “ketamin u njegovom sistemu u trenutku smrti nije mogao biti od te terapije infuzijom jer dejstvo ketamina traje tri do četiri sata ili manje”.

Peri, koji je rođen u Masačusetsu, a odrastao u Kanadi, imao je 24 godine kada je počeo da glumi Chandlera Binga u popularnom sitcomu “Prijatelji”. “

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.