JET SET

Stiven Hajd iz "Ludih sedamdesetih" optužen za silovanje

Avaz.ba

5.12.2017

Danny Masterson, domaćoj publici najpoznatiji po ulozi Stivena Hajda (Stevena Hydea) u seriji "Lude sedamdesete", dobio je otkaz od Netflixa jer je optužen za silovanje četiri žene.

Masterson, koji negira silovanje žena, tvrdi da je sa svakom bila riječ o konsenzusu, a policija istražuje slučajeve već više od pola godine, piše The Mirror.

Zbog toga dobio je otkaz od Netflixa i neće se pojaviti u trećoj sezoni serije "The Ranch", koja je zasad prikupila solidne kritike, a u kojoj je ponovo glumio s Eštonom Kučerom (Ashtonom Kutcherom).

Glasnogovornik Netflixa u priopćenju objasnio je kako za Mastersona u seriji više nema mjesta. 

- Jučer je bio njegov posljednji dan nas poslu. Produkcija se nastavlja početkom 2018. godine bez njega - izjavio je.

Policija u Los Angelesu slučajevima se bavi gotovo čitave godine. Tri od četiri žene navodno su članice scijentološke crkve, kao i Masterson o čijim su napadima obavijestile vodstvo crkve još kad su se navodno dogodili.

Scijentološka crkva navodno igra veliku ulogu i u usporavanju istrage podnošenjem desetaka "zakletih" izjava članova njihove organizacije koji pobijaju tvrdnju prve žene. 

U izjavi policiji, ona tvrdi da ju je Masterson silovao 2003. godine kad je bila "onesviještena". 

Kad se probudila i shvatila da je siluje, navodno joj je stavio ruke oko vrata te je gušio dok se nije ponovo onesvijestila.

Masterson, koji je uz bok Eštona Kučera i Mile Kunis bio zvijezda "Ludih sedamdesetih" (1998.-2006.) te kasnije glumio u filmova poput "Face/Off", "Yes Man", prošle godine potpisao je ugovor s Netflixom. 

Iako je serija već obnovljena za treću sezonu, Masterson će morati tražiti novi posao. Istraga je i dalje u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.