JET SET

Bivša supruga Šona Pena, jedna od najljepših i najboljih: Sve su oči uprte u Robin Rajt

Nerma AJNADŽIĆ

24.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Foto: Agencije/Instagram

Robin Rajt (Wright, 52) u pet sezona popularne američke serije "Kuća od karata" igrala je glavnu ulogu zajedno s Kevinom Spejsijem (Spacey, 58). Ali, nakon nedavno otkrivenih seksualnih skandala koji su potresli Holivud, ni Spejsi nije ostao pošteđen. 

Tako je ovaj veliki glumac, usljed optužbi za seksualno zlostavljanje i njegovog priznanja da je homoseksualac, dobio otkaz od produkcije. Robin je tom odlukom postala glavna zvijezda "Kuće od karata", čija će se šesta, a ujedno i posljednja sezona, snimiti naredne godine i imat će samo osam epizoda. Sad su sve oči uprte u nju.

Pomoć ženama

Nakon skandala, Rajt, koja je, inače, i aktivistica, u javnosti se pojavila prvi put kada je lansirala liniju pidžama za žene "Pour Les Femmes" u Kaliforniji. Zajedno sa prijateljicom i dizajnericom Karen Foler (Fowler), pokrenula je kompanju s ciljem da naprave jednostavne, lijepe i kvalitetne pidžame, stvarajući istovremeno ekonomske mogućnosti za žene u konfliktnim regionima svijeta.

A, iako je zagazila u šestu deceniju, važi za jednu od najljepših i najboljih glumica. Svima je poznata njena turbulentna veza sa jednim od najvećih holivudskih zavodnika, legendarnim Šonom Penom (Sean Penn), s kojim je bila u braku i ima dvoje djece, kćerku Dilan Frensis (Dylan Frances, 26) i sina Huper Džeka (Hooper Jack, 24).

Pen i Robin upoznali su se 1989., a vjenčanje je bilo sedam godina poslije. No, na naslovne stranice popularnih američkih časopisa često su dospijevali zbog svojih svađa te pomirenja.

Važe za par koji se možda najviše puta rastajao i mirio. Zahtjev za razvod prvi put su podnijeli krajem 2007., ali su ga povukli samo četiri mjeseca poslije.

Godinu i po poslije, u aprilu 2009., Pen je ponovo želio razvod, ali je već narednog mjeseca povukao zahtjev. Tačku na njihov brak stavila je Robin, i to iste godine u avgustu, kada je istaknuka da se nije namjeravala pomiriti sa Šonom. Njihov razvod finaliziran je u julu 2010. Ipak, ostali su u veoma dobrim i prijateljskim odnosima, najviše zbog djece.

Dvoje djece

S glumcem Benom Fosterom stupila je u vezu 2012., a zaruke su objavili nakon dvije godine. Ushićenje nije dugo potrajalo s obzirom na to da su ih prekinuli krajem 2014. Kao da zanosna glumica voli prekidati i miriti se. Tako se i s Benom pomirila nakon nekoliko mjeseci, a ponovo su uslijedile i zaruke, koje su konačno prekinute u ljeto 2015.

Od tada do danas, lijepu Robin ne povezuju ni s kim. Osim, naravno, s bivšim suprugom Šonom. Paparaci su ih u maju ove godine uslikali u Njujorku dok su ulazili zajedno u stan sa spakovanim torbama. Šon je predstavljen kao džentlmen s obzirom na to da je nosio torbe. To je oduševilo javnost, koja se ponadala da se slavni par napokon možda i zauvijek pomirio.

Ali, ni Šon ni Robin nisu potvrdili niti demantirali vezu. Jedan američki medij naveo je izjavu jednog od Šonovih prijatelja da su njih dvoje u Njujork došli kod sina. Na dodjeli nagrada Emi, gdje je nominirana za najbolju dramsku glumicu za svoju ulogu u "Kući od karata", na crvenom tepihu pojavila se s kćerkom Dilan i time oduševila sve prisutne.

Šokirala javnost

Tokom veze s Benom Fosterom, lijepa glumica je u intervjuu za američki "Vanity Fair" govorila o svom zaručniku. Istaknula je da nikad nije bila sretnija nego s njim te da joj on pomaže da bude najbolja verzija sebe. No, javnost je šokirala priznanjem da nikad u krevetu nije bila zadovoljnija nego s Benom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.