NOVOPEĆENI MLADENCI

Treća žena Šona Pena: Ko je lijepa Lejla

Lejla i Šon zabavljaju se još od 2016. Doduše, daleko od očiju javnosti

Šon Pen i Lejla: Novopečeni mladenci. Agencije

L. K. P. / Avaz.ba

5.8.2020

Svijet, a pogotovo pripadnice ljepšeg spola nikako da povjeruje da se Šon Pon (Sean Penn) ponovo oženio. Njegova treća supruga Lejla Džordž Donofrio (George D'Onofrio) potiče iz ugledne glumačke porodice.

Novopečeni mladenci nisu se oglašavali. Lejla i Šon zabavljaju se još od 2016. Doduše, daleko od očiju javnosti.

Rođena je u Sidneju, a odrasla je u Istočnom Saseksu, obrazovala se u Londonu, a zatim i u Njujorku gde živi njen otac  Vinsent (Vincent) Donofrio. Australijsko-američka glumica igrala je u nekoliko filmova: "Mother, May I Sleep with Danger?", "Mortal Engines", "The kid" i "The long home".

Lejlina majka je italijansko-američka glumica Greta Skaki ( Scacchi, 60), kćerka engleske plesačice Pamele Ruzbi i italijanskog slikara Luke Skakija.

Sjajna glumica Greta igrala je u filmovima "White mischief", "Presumed innocent", "The prayer", "Emma" i "Looking for alibrand". Nominovana je za najprestižnija izdanja, Bafta nagradu, Emi, SAG, Zlatni globus.




Šon Pen i Lejla. Agencije

Lejlin otac, američki glumac, reditelj, producent i pjevač Vinsent Donofrio (61) koji je sjajan i u glavnim i u epizodnim ulogama. Bio je nominovan za Emi nagradu i dva puta za Saturn priznanje koje mu je pripalo zbog sporedne uloge u "Ljudima u crnom".

Vinset je rođen u Bruklinu, a porijeklom je iz Napulja u Italiji. Odrastao je na Havajima i u Koloradu. Još kao tinejdžer radio je u pozorištima kojima je upravljao njegov otac.

U braku sa Gretom Skaki bio je od 1989. do 1993. godine, a onda se 1997. oženio danskim modelom Karin (Carin) van der Don sa kojom je 1999. dobio sina. Raskinuo je sa drugom suprugom, a nakon pomirenja dobio je sa njom 2008. drugog sina.

Ostvario je nevjerovatno veliki broj uloga, a znao je da radi do iscrpljenosti pa je kolabirao na snimanju serije "Red i zakon", a zatim i u svojoj kući.

Dvostruki Oskarovac Šon Pen uskoro će proslaviti 60. rođendan. Poznat kao jedan od najvećih holivudskih zavodnika. Nakon braka s Robin Rajt (Wright), ljubio je mnoge poznate ljepotice kao što su pjevačica Jewel, supermodel Petra Nemcova, manekenka Džesika Vajt (Jessica White) , a povezivali su ga i s Natali (Natalie) Portman i Skarlet Johanson (Scarlett Johanson). Navodno je bio zaručen i s Šarliz Teron (Charlize Theron), s kojom je prekinuo prije pet godina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.