JET SET

Kejt Midlton će se treći put poroditi drugačije, a princ Vilijam je podržava u tome

Agencije

Avaz.ba

22.1.2018

Kejt Midlton (Kate Middleton) svoje treće dijete želi roditi kod kuće u palati Kensington ili u rezidenciji Anmer Hal gdje živi sa princom Vilijamom (Williamom).

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton se dva puta porađala, ali dolazak na svijet trećeg djeteta će za ovu porodicu biti novo iskustvo.

- Raspravljala je o tome s Vilijamom i on je podržava. Oboje smatraju da bi bilo lijepo za porodicu da imaju porođaj kod kuće, posebno za djecu Džordža (Georgea) i Šarlot (Charlote) - ispričao je prijatelj para.

Oni vjeruju da će tako izbjeći gužvu pred bolnicom koja je bila poslije rođenja sina i kćerke. Naime tada je stotine fanova okružilo bolnicu iščekujući njihov izlazak.

- Misle da to nije bilo u redu prema drugim pacijentima bolnice. Njihova porodica i prijatelji nisu mogli da ih posjećuju kao inače – rekao je prijatelj para i dodao kako žele da izbjegnu takvu situaciju ovog puta. Sigurni su da će porođaj kod kuće biti mirniji i neće morati da se opterećuju putovanjem.

Midlton je htjela da rodi i Šarlot kod kuće, ali ju je porodica "natjerala" da to učini u bolnici St. Mary gdje je pokojna princeza Dajana dobila prinčeve Vilijama i Harija (Harrya). Vojvotkinju su upozorili da ne žele da rizikuju sa djevojčicom koja je četvrta u redu za prijesto.

Ipak, članice kraljevske porodice su u prošlosti rađale kod kuće.

Kraljica Elizabeta II se rodila u kući svojih roditelja, a svoje sinove Ćarlsa (Charlesa), Endrjua (Andrew) i Edvarda je donijela na svijet u palati Bakingem, a kćerku En u kući Klarens.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.