NOVI POČETAK

Jovana Joksimović za "Avaz": Nikada niti jednu odluku nisam donijela bez Željka

Razgovarala: Edina BAKIĆ

25.3.2018

Jovana Joksimović (37) rodila je u oktobru prošle godine blizanke Anu i Srnu, a odnedavno je ponovo na svom radnom mjestu - TV voditeljice. Sa svojim dugogodišnjim kolegom Srđanom Predojevićem, vodi Jutarnji program na Prvoj TV.

Uz kćerke Anu i Saru, Jovana ima i sina Kostu te isitiče da joj je najveća podrška i pomoć u svemu suprug Željko Joksimović.

Dobra ponuda

Nakon RTS-a i Pinka, sada ste na Prvoj TV.

- Nije bilo lako, naravno, ali sam bila spremna za promjenu i Srđan se isto tako osjećao. Imala sam ogromnu podršku svog supruga, koji je osjećao da mi treba promjena i novi izazov. Sve je pomalo presudilo, spremnost za nove poslovne mogućnosti, dobra ponuda, pomjeranje ličnih granica. Vrijeme koje sam provela na Pinku, bilo je divno, mislim da smo napravili nešto na šta možemo biti ponosni. Nije bilo lako od Jutarnjeg napraviti toliko gledanu emisiju na jednoj komercijalnoj televiziji. Bio je to izazov, baš kao i sada. Cilj nam je da zadržimo rejtinge, nastavljamo da pružamo gledaocima ono što očekuju od nas i pravimo program koji je vrhunac našeg rada, znanja, kreativnosti i, u produkcijskom smislu, najzahtjevniji projekt koji smo do sada radili. Bavimo se svakim segmentom jutra i nudimo teme i rubrike koje niko drugi nema, u to smo sigurni.

Po čemu se razlikuju trenutno i prošlo radno mjesto?

- Za mene, ali i za Srđana, veoma je važno da izbjegnemo iste dane, ljude, teme. Trudili smo se uvijek da osvježavamo program iz godine u godinu. Sada smo imali priliku da ispočetka postavljamo program i unijeli smo niz inovacija, koje je Prva TV ispratila fenomenalnom produkcijom. To je velika privilegija i nosi ogromno uzbuđenje, jer prvi radimo neke stvari. Što je najvažnije, atmosfera je sjajna, svi smo puni entuzijazma i odlično raspoloženi, baš kao i naši gosti. I naša mala Prva, štene labradora, dodatno je utoplila atmosferu. Te male razlike i detalji vezuju publiku baš za vas. Znate, nekad se jutarnji program vodio skoro po kazni, a danas je prestiž. Bit će da smo nas dvoje na to utjecali i sretni smo što smo ostali lica koja se vezuju za jutro.

Jovana i Željko: Uživaju u bračnoj idili sa troje djece

Ljubav i razumijevanje

Na Instagramu ste objavili vijest o novom početku, naglasivši da je Vaš suprug Željko zadužen za muziku koja se pojavljuje u špici emisije.

- Izuzetno mi je važno njegovo mišljenje i podrška. Tako je bilo i kad sam razmišljala o prelasku na Prvu TV. Nikada niti jednu odluku nisam donijela bez konsultacija s njim. Dogovaramo se i za bezazlenije situacije, a kamoli za ovako važne, kao što je promjena posla. Željko je podržavao ovu odluku i podstaknuo me je da probam nešto novo. Rekao mi je da sam spremna i da krenem dalje. Što se tiče muzike, stvorio ju je s lakoćom i čarolijom, kako on to umije, i na čemu sam mu veoma zahvalna. Htio je i time da mi pokaže koliko je uz mene.

U objavi ste naznačili da je on Vaša najveća ljubav i podrška. Kako biste okarakterizirali zdrav brak?

- Kao odnos dvoje ljudi među kojima postoje ljubav, poštovanje, razumijevanje i međusobna podrška. Sretna sam što sve to imam sa Željkom. 

Je li Vam teško pala razdvojenost od kćerki blizanki kad ste odlučili da se vratite poslovnim obavezama?

- Jutarnji program nudi mi mogućnost da veliki dio dana posvetim svojoj porodici i zato kao jedino odricanje vidim pospanost, ali sam spremna. Naravno, nije mi svejedno, jer nema ljepše provedenog vremena nego kad ste s djecom. Ali, potrebno je i da na drugim poljima budete ispunjeni kako biste bili sretni i kako biste to zadovoljstvo prenosili i na druge. Ustajem u šest, a na poslu ostajem do 16 sati. Popodne mi je omiljeni dio dana, jer tada dođem kući, zagrlim svoju djecu, skuham čaj i uživam. Volim i večer, jer smo tada Željko i ja zajedno s njima i tada stvarno punim baterije.

Kostini zadaci

Pazi li Kosta sestre, je li dom Joksimovića postao bučniji nakon što su na svijet došle Ana i Srna

- Ne dajemo mu preteške zadatke, dodaje kreme, pelene, flašice, puni kadu... On je toliko dobar i poslušan da nas sve raduje. Prije nekoliko dana, odlučio je da ih uspava. Tiho im je pjevao pola sata, a inače je nevjerovatno muzikalan. I nećete vjerovati, obje su zaspale i spavale cijelu noć. Sad još da ga nagovorimo da to postane ritual pa da svi uživamo. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.