SJEĆANJA

Bili su savršen par

Njegova harizma i njena ljepota djelovali su magično

Bouvi i Abdulmadžid: Ljubav bez skandala

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

30.4.2018


Kad brojim svoje blagoslove, tebe brojim duplo, napisala je Iman Abdulmadžid (Abdulmajid, 62) na društvenim mrežama uz fotografiju kojom je obilježila 26 godina od sklapanja braka s legendarnim Dejvidom Bouvijem (David Bowie). On je umro 10. januara 2016. od raka jetre, dva dana nakon svog 69. rođendana.

Vjenčali su se 24. aprila 1992. u švicarskoj Lozani. Njemu je to bio drugi brak, nakon braka s Angelom Barnet (Barnett), s kojom je 1971. dobio sina Dankana Džonsa (Duncen Jones).

Prije vjenčanja s Iman, odjeknula je njegova izjava za magazin "People" 1976. godine:

- Istina je, ja sam biseksualac i ne mogu da demantiram izvor od kojeg je to poteklo. Smatram da je to najbolja stvar koja mi se dogodila u životu.

Sastanak naslijepo

Za većinu ljudi Dejvid i Iman bili su savršen par. Njegova harizma i njena ljepota djelovali su magično.

Njihova ljubav bila je baš onakva kakva ljubav treba da bude – mirna i bez skandala. Jednostavno je bila tu, među njima.

Skandale su izbjegavali uprkos činjenici da su im svjetski mediji non-stop bili za petama. I njihova veza bila je istinska.

Iman je, nakon Dejvidove smrti, progovorila za medije o njihovom odnosu i otkrila da su znali odvojiti svoje javno i privatno “ja”.

- Tajna našeg dugog braka bila je u tome što smo kod kuće bili samo Iman i Dejvid, a i našli smo se u pravom trenutku u životu, kad smo oboje bili spremni za brak - rekla je.

Upoznali su se na sastanku naslijepo, koji je dogovorio njihov zajednički frizer. Bouvi se odmah zaljubio, ali ga je ona odbijala, jer se upravo bila razvela. Ipak, ubrzo je pokleknula pred njegovim šarmom.

- Nije mi bilo ni na kraj pameti da se udam za rok zvijezdu, ali Dejvid me je natjerao da promijenim mišljenje - rekla je Iman.

Slavili uspjeh

Uvijek je govorila kako je Bouvi duhovit i znatiželjan, a opisala ga je i kao svog zaštitnika.

- Iste večeri kad sam je vidio, počeo sam smišljati imena našoj djeci - priznao je Bouvi u jednom intervjuu o svojoj ljubavi.

Prije ljepotice somalskog porijekla, imao je prolazne avanture s brojnim slavnim ljepoticama, među kojima su bile Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor), Bjanka Džeger (Bianca Jagger), Tina Tarner (Turner) te Melisa Harli (Hurley).

Dejvid je bio veoma posvećen porodici, a posebno kćerci Aleksandriji Leksi Zahri Džouns (Alexandria Jones), koju su Iman i on dobili 2000. godine. Par je živio na relaciji Menhetn - London, a s njima je živjela i Imanina kćerka iz prvog braka Zulekha.

Nijedno priznanje Bouviju nije bilo važno ako pokraj njega nije bila Iman. Zajedno su slavili uspjehe. Savršeno su se razumjeli.

- Slava ti, sama po sebi, ne donosi ništa više od dobrog mjesta u restoranu. Ne znam šta ću novo pripremiti, ali obećavam da neće biti dosadno - govorio je Bouvi.

Bio je rok muzičar, glumac, producent. Promjene su bile jedina konstanta u njegovoj karijeri. Oprobao se u raznim muzičkim pravcima. Bio je, kako ocjenjuju kritičari i publika, genij. Otišao je Dejvid Bouvi, ali je muzika ostala.

 Sve je sjajno onoliko koliko i mislite

- Moj brak je sjajan tačno onoliko koliko biste to i pomislili. Dejvid je zainteresiran za sve. On je veoma zabavan, radoznao čovjek, od kojeg mnogo toga učim - izjavila je Iman prije pet godina u jednoj televizijskoj emisiji.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.