LJUBAV

Džordž Kluni o svojoj najvećoj ljubavi: Za Amal bih dao i život

Kurir.rs

7.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Džordž Kluni (George Clooney, 56) upoznao je advokaticu Amal Alamudin (40) 2013., kada ju je njihov zajednički prijatelj doveo u Klunijevu kuću blizu jezera Komo u Italiji.

- Moj agent me nazvao i rekao mi: ''Upoznao sam ženu koja dolazi u tvoju kuću, koju ćeš oženiti'' i to se zaista i dogodilo - ispričao je nedavno glumac u emisiji Dejvida Letermana (David Letterman , 71).

Glumac, koji se proslavio ulogom doktora Daga Rosa u seriji "E.R.", kada je prvi put sreo Amal, nije bio siguran da li joj se sviđa, a u tom trenutku su bili prisutni i njegovi roditelji.

- Najsmješnija stvar bila je što su moji roditelji bili u posjeti, pa su sve vrijeme bili s nama. Amal i ja smo samo pričali i tako smo proveli noć zajedno u razgovoru - prisjetio se Kluni. Kaže da je dobio e-mail adresu od Amal jer mu je trebala poslati slike njegovih roditelja koje je fotografirala u njegovoj vikendici. Nakon toga je počelo dopisivanje.

- Nisam znao želi li izaći sa mnom. Mislio sam da smo samo prijatelji - kazao je glumac. Nekoliko sedmica kasnije Kluni i Amal otišli su na prvi sastanak u London, a samo šest mjeseci kasnije glumac je zaprosio advokaticu.

- Uradio sam sve te stvari koje je trebalo, pa i kleknuo na jedno koljeno - ispričao je Kluni. Glumac je prije prosidbe skuhao večeru advokatici, a vjerenički prsten s dijamantom od sedam karata i postoljem od platine sam je dizajnirao.

''Vječiti neženja", kako su ga do tada nazivali, oženio je Amal u septembru 2014. u hotelu "Aman Kanal Grande" u Veneciji. Među zvanicama bili su brojni poznati poput poput Meta Dejmona (Matt Damon, 43) sa suprugom, Džordžov rođak Migel Ferer (Miguel Ferrer , 59) sa suprugom Lori, Elen Barkin (Ellen, 60), Stiv Lukater (Steve Lukather , 56) i Ana Vintur (64). Došli su i Džon Krasinski (34) i Emili Blant (31).

Kluni je ispričao da su oduvijek znali da će se vjenčati upravo u Italiji jer su se tamo i upoznali. Amalin otac Ramzi odmah nakon svadbe je rekao da što prije želi unuke. Nije bilo brzo, ali tri godine kasnije, u junu 2017. Amal i Džordž dobili su blizance Elu (Ella) i Aleksandera (Alexander). Kluni je istakao da su mu od rođenja djece u centru pažnje, a prije nego što je postao otac "broj jedan" mu je bila njegova supruga.

- Osjećao sam to isto za nju prije nego što sam dobio Elu i Aleksandera. Ona je neko za koga bih apsolutno dao život. Njen život mi znači više nego moj. Nisam imao takvo iskustvo prije - rekao je glumac. Dodao je da Amal i on nisu imali u planu djecu i da je ranije uvijek mislio da "potomci nisu dio njegovog DNK".

- Nakon vjenčanja smo pričali o djeci i shvatili smo da želimo svoju sreću dijeliti s još nekim. Odlučili smo da poradimo na tome - ispričao je Kluni koji je 2014. kada je izlazio s Amal rekao da nema želju ponovo se oženiti.

- Oženio sam se 1989. godine i nisam bio dobar u tome. Nakon razvoda sam shvatio da se više nikad ne želim oženiti - ispričao je glumac. Sada često ističe da ne može biti sretniji svojim životom koji je potpuno drugačiji nego prije nego što je upoznao Amal.

Kluni je bio u vezama s mnogim poznatim ženama u Holivudu. Među njima su bile glumica Keli Preston (Kelly, 55) s kojom je i živio, a od 1991. je supruga Džona Travolte (John, 64). Kako je svojevremeno rekao, Džordž se "malo zabavljao" s kolegicom Rene Zelveger (Renée Zellweger , 49) s kojom je ostao prijatelj. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.