ISPOVIJEST

Gvinet Peltrou otkrila kako ju je Bred Pit branio od Vajnstina: Rekao je da će ga ubiti

Avaz.ba

25.5.2018

Gvinet Peltrou (Gwyneth Paltrow) prisjetila se bivšeg dečka Breda Pita (Brada Pitta) i otkrila kako je slavni glumac reagirao devedesetih godina kad mu je otkrila da ju je holivudski producent Harvi Vajnstin (Harvey Weinstein) seksualno zlostavljao.

Lijepa glumica tada je imala 22 godine, a Vajnstin ju je angažirao za ulogu Jane Austen u filmu Emma. Ona kaže kako ju je holivudski producent pozvao u svoj apartman prije početka snimanja, na što je ona pristala, vjerujući da je u pitanju poslovni sastanak. No, kad su stigli, Vajnstin ju je počeo dirati i predlagati da odu u sobu na masažu.

Glumica je odbila te otišla kod tadašnjeg dečka Brada Pita i sve mu ispričala. 

Pit se suočio s Vajnstinom, koji je uporno negirao optužbe, pravdajući se kako je sve bilo dogovoreno između njega i tada 22-godišnje glumice.

- Bredov napad bio je toliko jak kao da ga je uzeo i bacio u zid. To što je napravio da me zaštiti u doba kad nisam imala ni snagu ni moć, jednostavno je nevjerovatno - rekla je Gvinet u emisiji SiriusXM u srijedu.

- Rekao mu je da ako se ikad više budem osjećala neugodno zbog njega, da će ga ubiti - ispričala je glumica, dodajući kako će Bredu uvijek biti zahvalna na tome što je napravio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.