JET SET

Procurili snimci na kojima se Morgan Frimen "nabacuje" novinarki: "Voliš starije frajere?"

Avaz.ba

27.5.2018

Nakon što ga je više žena optužilo za seksualno uznemiravanje, isplivali su snimci na kojima se vidi kako Morgan Frimen (Morgan Freeman) novinarkama tokom intervjua postavlja neprilična pitanja.

"Entertainment Tonight" pronašao je snimak intervjua iz 2016. tokom kojeg 80-godišnji Friman pita novinarku Ešli Krosan (Ashley Crossan) je li udata. 

- Voliš li starije frajere?- upitao je nakon što mu je rekla da nije udata.

Ona se na to samo nasmijala, ne dajući mu nikakav drugi odgovor.

Drugi se sličan incident dogodio 2015., kad ga je intervjuirala Dženet Mok (Janet Mock).

- Oblačite takve haljine na pola puta između bedra i koljena, pa onda sjednete ispred mene i prekrižite noge - komentirao je on.


Iako se i ona tom prilikom samo smijala, Mok je danas osudila njegovo ponašanje.

- Bila sam veoma razočarana što se neko može ponašati toliko neugodno i što mu uopće ne smeta što ga pri tome snimaju kamere - rekla je ona.

Morgan Frimen te optužbe poriče.

- Zgrožen sam što se 80 godina mog života našlo zasjenjeno u tren oka zbog ovakvih medijskih navoda. Žrtve seksualnog zlostavljanja zaslužuju da se njihov glas čuje i mi ih moramo slušati. No, nije uredu da se nešto toliko užasno kao seksualni napad izjednačava s nepriličnim komplimentima ili humorom - rekao je glumac za "Variety".

Dodao je da se često šalio i davao komplimente ženama, ali napominje da "nikad nije napao ženu niti tražio seksualne usluge u zamjenu za posao".

- Izvinjavam se svakom ko se zbog mojih komentara osjećao neugodno ili kao da ga ne poštujem. To nije bila moja namjera - rekao je glumac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.