JET SET

Umrla prva Bond djevojka

Index.hr

9.6.2018

Eunis Gejson (Eunice Gayson), glumica koja je igrala prvu Bond djevojku, preminula je u dobi od 90 godina.

Eunis je glumila Sylviju Trench u debiju Agenta 007 1962. godine, u filmu Dr. No, a istu ulogu ponovila je i u drugom filmu o slavnom tajnom agentu Iz Rusije s ljubavlju.

Tokom snimanja Gejson je pomogla smiriti Sina Konerija (Seana Conneryja) koji je navodno bio živčan prije nego što je prvi put izgovorio najpoznatiji catch phrase - "Bond, Džejms Bond".

Tužna vijest osvanula je na službenoj Twitter stranici glumice, a od nje su se oprostili i producenti serijala o Bondu, Mihael Vilson (Michael G. Wilson) i Barbara Brokoli (Barbara Broccoli). 

Džejms Bonda u prvom filmu upoznala je u kasinu, gdje mu je predložila da poveća ulog. "Divim se vašoj hrabrosti, gospođice, hm...?" rekao je. "Trench, Silvija Trenh (Sylvija Trench). Divim se vašoj sreći, gospodine...?" odgovorila mu je, a zatim je uslijedila dobro poznata fraza: "Bond, Džejms Bond."

Gejson je rođena u Surreyu 1928. godine. Prije nego što je postala Bond djevojka, glumila je u brojnim filmovima i serijama, no posljednji put na ekranu se pojavila davne 1972. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.