PRIČE POZNATIH

Nilsen, Longorija, Džekson, Beri... dokazale da nikad nije kasno za trudnoću

Piše: Fuad MUSTAFIĆ

10.6.2018


Poznata danska glumica i manekenka Bridžit Nilsen (Brigitte Nielsen, 54) ovih dana iznenadila je svoje fanove kada se na Instagramu pohvalila fotografijom na kojoj se vidi da je trudna. Usprkos godinama, ona čeka svoje peto dijete s 15 godina mlađim suprugom, televizijskim producentom Matijom Desijem. Bit će to njihovo prvo zajedničko dijete.

Planirali porodicu

Slučaj ove danske zvijezde, naravno, nije usamljen. Mnoge poznate slavne dame, također, su se odlučile za rađanje i kada više nisu bile u cvijetu mladosti. Tako je nedavno poznata kućanica Eva Longorija (Longoria) ponosno fanovima pokazala trudnički stomak, a do poroda ostalo joj je još mjesec.

Ova 43-godišnja glumica prinovu očekuje sa svojim suprugom, 49-godišnjim medijskim mogulom Hoseom Bastonom (Jose). Poznato je da će ona na svijet donijeti dječaka.

Da trudnoće u pedesetim godinama i nisu tako rijetka pojava, potvrdila je i američka pop-pjevačica Dženet Džekson (Janet Jackson). Ona je sa suprugom Visom Al Menom (Wissa Al Man) dobila sina u 51. godini.  


Američka producentica Helen Moris (Morris), supruga slavnog filmskog reditelja Martina Skorsezea (Scorsese), kćerku je rodila s 52 godine.

Glumica Keli Preston (Kelly), supruga Džona Travolte (John Travolta), sina Benjamina rodila je u dobi od 48 godina. Nažalost, godinu ranije čuveni par je tragično izgubio 16-godišnjeg sina.

Godinu starija od Preston bila je glumica Beverli di Anđelo (Beverly D'Angelo), kada je 2001. rodila blizance Antona i Oliviju, koje je dobila u vezi s glumcem Al Paćinom (Al Pacino), kojem je tada bilo 65 godina.

„Oskarovka“ Hali Beri (Halle Berry) kćerku Nahlu je rodila s tadašnjim suprugom Gabrijelom i imala je 41 godinu, dok je drugo dijete rodila s 47 godina.

 Uspješan pokušaj

Pjevačica Gven Stefani (Gwen) imala je 44 godine kad je 2014. godine rodila trećeg sina.

- Za djecu nikad nije kasno. Mojim mališanima bio je potreban još jedan brat, pa smo se odlučili da pokušamo. Možda u budućnosti još jednom pokušamo – izjavila je svojevremeno Stefani.

Priča slavne kanadske pjevačice Selin Dion (Celine Dion) dobro je poznata. Ona je dugo pokušavala zatrudnjeti, a nakon niza neuspješnih umjetnih oplodnji, 2010. je u 47. godini konačno rodila blizance.


 Kim Besindžer i kćerka Ajrland

Prekrasna „oskarovka“ Kim Besindžer (Basinger) s tadašnjim mužem Alekom Baldvinom (Alec Baldwin) dobila je kćerku Ajrland (Ireland). Ona je postala majka u 42. godini. 

 Ispunila san  

Popularna glumica Salma Hajek (Hayek) majka je djevojčice Valentine. Salma je kćerku rodila u 41. godini. Ranije je nekoliko puta izjavljivala kako bezuspješno pokušava postati majka.

- Nikad neću odustati. Biti majka je najljepša uloga na svijetu. Mene su moji roditelji voljeli, a nadam se da ću i ja imati nekoga kome ću posvetiti svoj život – izjavila je svojevremeno Hajek.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.