KRALJEVSKA PORODICA

Nakon skandala, Kejt i Vilijam bi zbog Megan mogli ostati bez skoro 205.000 maraka

24sata.hr

12.6.2018

Francuski advokati tvrde da princ Vilijam (William, 35) i vojvotkinja Kejt Midlton (Kate Middleton, 36) nisu zaslužili dobiti spor u kojem su im isplatili 92 hiljada funti (205.000 maraka) zbog fotografija u toplesu. I to sve zbog Megan Markl (Meghan Markle, 36).

Nakon što su 2012. fotografi tajno snimili vojvotkinju u toplesu i objavili te fotografije u francuskom magazinu ''Closer'', kraljevski par ih je tužio i dobio odštetu, prenosi ''Daily Mail''.

Advokati sada tvrde da je licemjerno što su dobili toliko visoku odštetu kad im se najnovijoj članici nije problem skidati. Mislili su pri tome na Megan Markl, koja se fotografirala za magazin ''Men's Health'' 2013. godine.

Zastupnici ''Closera'' tvrde da bi odšteta trebala biti znatno niža, a na sudu planiraju pokazati da članice kraljevske porodice nemaju problema s golišavim fotografijama i da ih koriste za vlastitu promociju.


Strani mediji tvrde i da bi uskoro mogle ''procuriti'' njene toples fotografije iz razdoblja prije nego što je upoznala princa Harija (Harry). To bi francuski advokati mogli iskoristiti kao dokaz u svoju korist.

Mnogi se pitaju kako će Kejt reagirati kad sazna da bi je Megan mogla stajati vrtoglavih 92 hiljade funti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.